Livaković golman s najviše nastupa u ovoj sezoni, Modrić zauzeo visoko mjesto!

Prvi golman Vatrenih i Dinama, Zadranin Dominik Livaković svjetski je rekorder po broju nastupa jednog vratara u ovoj sezoni, pohvalio se aktualni hrvatski prvak na svojoj službenoj stranici. Livaković je okruglih 50 puta stao na gol Dinama, a još 12 puta je branio za reprezentaciju.

Statistiku je objavila ugledna stranica Transfermarkt, ali iz Dinama tvrde da im se potkrala greška te da nisu upisali Livakoviću još jedan nastup iz Superkupa. Dodaje se da “ako konkurenciju proširimo i na igrače u polju, tada zatvara ‘Top 10’ na svijetu pri čemu maestralni kapetan hrvatske reprezentacije i nekadašnja Dinamova desetka, Luka Modrić, dijeli četvrto mjesto”.

“Odmah iza Livakovića je Anthony Moris, vratar belgijskog Union Saint Gilloisea i luksemburške reprezentacije, sa 61 nastupom. Zapaženu je brojku od 59 utakmica upisao i Max Crocombe iz Grimsby Towna kojem su statističari pribrojali i nastupe iz kup natjecanja za klubove trećeg i četvrtog ranga. Nakon njih slijede Odysseas Vlachodimos s 58 utakmica za Benficu i Grčku, Španjolac David de Gea s jednakim brojem nastupa za Manchester United, Thibaut Courtois s 56 dvoboja za Real Madrid i Belgiju…”, navodi se na službenoj stranici Dinama, prenosi RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...