Ministrica kulture obišla Centar koralja na Zlarinu: “Sjajno je osmišljen, nadam se da će ojačati ponos zajednice”

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek posjetila je u subotu Hrvatski centar koralja Zlarin. U pratnji tajnice kabineta Ane Perišić Mijić i predstavnika Tvrđave kulture Šibenik koja upravlja Centrom koralja, ministrica je obišla kuću Kažerma u kojoj je smješten postav koji na inovativan način priča priču o stoljetnoj tradiciji koraljarstva te kuću Šare u kojoj su smješteni prostor za druženje te smještajni kapaciteti.
– Nismo nažalost mogli doći na otvorenje, ali mi je drago što smo mogli danas obići Centar koji je stvarno sjajno osmišljen. Čestitam svima koji su imali ideju prijaviti ovakav projekt za EU sredstva te arhitektima, dizajnerima i svima koji su stvarali sadržaj. Jako je zanimljiv jer kombinira priču o otoku i životu na otoku povezanu s onim što je Zlarinjane kroz povijest hranilo, a to je branje koralja. Postav je napravljen jako raznoliko i zanimljivo, ima jako puno sadržaja – taktilnih i audiovizualnih, tako da može jako dugo zadržati posjetitelja, kazala je ministrica.

Dodala je kako se nada da će ponajprije Zlarinjani i Zlarinjanke dobiti novi prostor za okupljanje te da će Centar ojačati ponos i samopouzdanje zajednice.

– Naravno da će Centar privući i puno posjetitelja te će se oko njega i oko priče o koraljima razviti i neki novi projekt i privući neki novi ljudi. Čestitam od srca na svemu, zaključila je nakon obilaska Centra koralja ministrica Nina Obuljen Koržinek.

Ministricu je Centrom provela voditeljica Katarina Gregov.

Tvrđava kulture Šibenik koja upravlja Centrom koralja drugi vikend zaredom na Zlarinu je povodom nedavnog otvorenja Centra organizirala bogat i raznovrstan program – radionice, dječje predstave i  kajak ture, a posjetiteljima su na raspolaganju i bicikli koje mogu preuzeti bez naknade. Tijekom subote i nedjelje organizirana su i stručna vodstva Centrom koralja, a tu je ponovno i akcija učlanjenja u Klub prijatelja koji omogućuje slobodan ulaz na šibenske tvrđave i ulaznice za koncerte po povoljnijim cijenama.

Podsjetimo, Centar koralja na Zlarinu svečano je otvoren 1. lipnja u prisustvu ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlića, predstavnika Grada Šibenika, Tvrđave kulture Šibenik koja je preuzela upravljanje centrom te brojnih istaknutih uzvanika. Otvorenjem Centra priča o koraljarstvu, najznačajnijem kulturnom naslijeđu i najvećoj posebnosti otoka Zlarina od sada je ispričana na jednom mjestu. Samo u prvom vikendu nakon otvaranja razgledalo ga je više od 800 posjetitelja!

Hrvatski centar koralja Zlarin otvoren je radnim danom i vikendom od 9 do 21 sat.

Novosti vezane za Hrvatski centar koralja Zlarin možete pratiti na službenoj web stranici Centra kao i na Instagram i Facebook profilu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...