Novi detalji akcije, uhićeni šef u Poreznoj i službenik. Oglasili se Uskok i Porezna

U velikoj akciji Uskoka i policije danas ujutro uhićeni su, prema neslužbenim informacijama, voditelj Službe za strategiju, informiranje i elektroničke servise Porezne uprave Slaviša Penava i Dražen Bilić iz područnog ureda Peščenica, javljaju agencije.

Prema pisanju medija Penava je primio mito kako bi osigurao da se ne blokira račun jedne tvrtke. Jutarnji list piše da je riječ o računu tvrtke koji je Fina trebala blokirati na zahtjev Porezne uprave pa se Penava angažirao kako bi “spasio” ili odgodio blokadu.

No, kako to nije bilo u njegovu djelokrugu kontaktirao je Bilića iz područnog ureda Porezne uprave Peščenica i naložio mu da ne blokira račun tvrtke kojoj prijeti blokada, navodi dnevnik.

Nakon što istražitelji u pretresima prikupe dokaze uhićene očekuje ispitivanje u Uskoku.

Porezna uprava je priopćila da će surađivati s institucijama kako bi se utvrdile sve potrebne činjenice, nakon što su Uskok i policija potvrdili da provode akciju u kojoj je uhićen i službenik Središnjeg ureda Porezne uprave. Prema neslužbenim informacijama danas su zbog korupcije uhićeni voditelj Službe za strategiju, informiranje i elektroničke servise Središnjeg ureda Porezne uprave Slaviša Penava i Dražen Bilić iz područnog ureda Peščenica.

Porezna uprava ističe da primanje mita ili bilo koje drugo slično ponašanje predstavlja skandalozno i sramotno ponašanje, za koje ne može biti nikakvog opravdanja i prema kojem Porezna uprava ima nultu toleranciju. “Takvo ponašanje pojedinca nanosi nenadoknadivu štetu cijeloj Poreznoj upravi i svim službenicima koji savjesno i časno obavljaju svoje dužnosti”, navode u priopćenju.

“U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji kao rezultat kriminalističkog istraživanja koje provodi PU bjelovarsko-bilogorska u koordinaciji s Uskokom.

Navedene radnje se provode u odnosu na osobe za koje se sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. U ovom trenutku može se potvrditi da je među osobama u odnosu na koje se provode navedene radnje i službenik Središnjeg ureda Porezne uprave. Uskok će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju te će o tome pravodobno obavijestiti javnost”, objavio je Uskok.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...