Održana 10. sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije

U utorak, 6. lipnja 2023. godine, u Zadru je održana je 10. sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, na kojoj je usvojen Plan aktivnosti Vijeća u 2023. godini.

Spomenuti plan sadrži nacionalne i lokalne preventivne projekte vezane za problematiku prevencije ovisnosti, nasilja, trgovanja ljudima, imovinskih delikata, posebno tijekom turističke sezone, problematiku prijevara na štetu osoba treće životne dobi, kao i problematiku opasnosti od zaostalog oružja i minsko eksplozivnih sredstava te prevenciju drugih nedopuštenih ponašanja.

Načelnik Policijske uprave zadarske,  Anton Dražina u svom je izlaganju naveo podatke o stanju sigurnosti na području policijske uprave, istaknuvši značaj pripreme za turističku sezonu, a njegovi suradnici voditelj Odjela za javni red i sigurnost Marijo Tokić, voditeljica grupe za mladež u Odjelu općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije Ljiljana Gašperov-Dujmović te službenica za prevenciju mr. sc. Ivana Marić uključili su se u raspravu izlažući podatke iz svojih područja.

Županijski pročelnici Josip Vidov, Ante Sjauš i Krešimir Laštro te doc. dr. sc. Tomislav Klarin sa Sveučilišta u Zadru predstavili su aktivnosti u projektima „Sigurnost osoba treće životne dobi“ i „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“, a voditeljica istoimene radne skupine Renata Vuksan u projektu „Sigurno ponašanje djece na internetu“.

Na sjednici je osnovana, a na inicijativu Policijske uprave zadarske, Radna skupina za problematiku zaštite okoliša, razloge čijeg osnivanja je obrazložio pročelnik Olivio Meštrović, a također je ukazano na važnost provođenja nacionalnog projekta „Zaštita žrtava kaznenih djela“.

Uz sve navedene, na sjednici su aktivno sudjelovali i vijećnici Županijske skupštine Vedrana Mišković i Joso Nekić, a zaključena je dogovorom zajedničkih aktivnosti svih sudionika tijekom godine s naglaskom na značaj samozaštitnog ponašanja i sigurnosti svakog pojedinca u lokalnoj zajednici, osobito tijekom turističke sezone.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...