Ovi znakovi pokazuju da sa zdravljem naše štitnjače nešto nije u redu

Ovaj problem češći je od dijabetesa i bolesti srca. Procjenjuje se da čak 60 posto slučajeva poremećaja štitnjače ostane nedijagnosticirano jer većina ljudi simptome ignorira ili ih zamijeni s nekim drugim uzrocima.

Kako objašnjavaju liječnici, neki simptomi koje osjećamo mogu ukazivati ​​na veće zdravstvene probleme pa je važno obratiti pozornost na poruke koje nam tijelo šalje, primjerice kada imamo problema sa štitnjačom, prenosi Index.

Štitnjača je žlijezda u obliku leptira koja se nalazi u središtu našeg vrata i ima jednu od najvažnijih uloga u gotovo svim tjelesnim funkcijama. Kako otkrivaju, postoji čak deset znakova koji jasno pokazuju da nešto nije u redu sa zdravljem naše štitnjače. To podrazumijeva sljedeće:

-neobjašnjivi osjećaj tuge ili tjeskobe
-zatvor
-umor
-suhu kožu
-ispadanje kose
-naglo debljanje ili mršavljenje
-bolove u mišićima
-povišeni krvni tlak
-povećani apetit
-neugodan osjećaj u grlu ili vratu
-osjećaj hladnoće ili vrućine.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...