Posljedice slavlja: jedna osoba privedena u alkoholiziranom stanju, na Voštarnici pirotehnikom oštećeno vozilo

Sinoć, 04. lipnja 2023. godine u Zadru na ŠC Višnjiku u dvorani Krešimira Ćosića održana je 3. finalna košarkaška utakmica doigravanja za prvaka „HT Premijer lige” između KK „Zadar“ iz Zadra i KK „Split“ iz Splita.

U dvorani je bilo nazočno oko 9 tisuća posjetitelja, dok su se prije i nakon održavanja utakmice navijači okupljali na trgu i ulicama grada. Uz provođenje preventivnih mjera i radnji vezanih uz mjesto održavanja okupljanja, policija je bila nazočna i u gradu.

Prije i za vrijeme održavanja javnog okupljanja nisu evidentirana veća oštećenja imovine niti narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

– Jedna osoba je privedena u prostorije policije zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zbog pokušaja ulaska u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju iznad 0,50 g/kg alkohola u organizmu. Policija je oko 22.45 sati zaprimila dojavu o jednom oštećenju vozila, na predjelu Voštarnice, nastalo od uporabe pirotehničkog sredstva, a u cilju utvrđivanja svih okolnosti oštećenja i nastale materijalne štete, poduzimaju se mjere i radnje u suradnji s vlasnikom vozila, priopćeno je iz zadarske policije.

Zahvaljuju svima koji su svojim angažmanom te profesionalnim radom doprinijeli organizaciji održane utakmice tijekom koje je sigurnosna situacija bila na povoljnoj razini. Također, zahvaljuju građanima na sportskom ponašanju te poštivanju uputa organizatora, redara i policijskih službenika.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...