Radovi u Diklu kasne, mještanin: “Nema vode, prašina je, turisti odlaze – bježe!”

Diklo, jedan od najturističkijih dijelova Zadra, ponovno u lipnju pod opsadom mehanizacije. Sve je raskopano, turisti nemaju normalan prilaz apartmanima, a i danas je jedan dio Dikla bio bez vode. Radovi su trebali biti gotovi do 15. lipnja, no očito je da kasne.

“Odlaze, bježe turisti. Dođu, a nema vode, prašina. Izgubi se i onaj tko ovdje živi, a kamoli onaj tko dođe. Crpimo vodu iz bunara, ako smo blizu, ako ne – idemo u trgovinu”, kaže za Regionalni Dnevnik HRT-a Branko Rimanić iz Dikla.

Prevoženje vode, vožnja po tucaniku na frekventnoj prometnici, uobičajena je slika Dikla kada zatopli, i to ne samo ove godine.

“S obzirom da smo u posljednjih mjesec dana imali 20 dana intenzivnih oborina, ovo je bila sve jedna velika lokva i prilikom pripreme za asfalt modul stišljivosti nije bilo moguće postići”, pojasnio je Grgo Peronja, direktor Odvodnje Zadar.

Obećavaju da će za dva tjedna ovih dvjestotinjak metara biti asfaltirano. Dosad je sveukupno postavljeno oko pola cjevovoda za vodu i odvodnju u Diklu i asfaltirano dvije trećine ulica. Od rujna novi radovi pa ponovno sve dogodine do srpnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...