U prometnoj nesreći poginuo američki glumac Treat Williams

Treat Williams, zvijezda filma Bilo jednom u Americi i mjuzikla Kosa, preminuo je nakon nesreće na motociklu u 72. godini.

Glumčevu smrt potvrdio je za People u ponedjeljak navečer njegov agent Barry McPherson, prenosi Index. 

“Poginuo je danas poslijepodne. Skretao je lijevo ili desno i auto ga je presjekao”, kaže McPherson. “Jednostavno sam shrvan. Bio je najsimpatičniji tip. Bio je tako talentiran. Filmski stvaratelji su ga voljeli. Bio je srce Hollywooda od kasnih 1970-ih. Bio je stvarno ponosan na svoju izvedbu ove godine. Bio je tako zadovoljan radom da sam ga dobio. Imao je uravnoteženu karijeru”, nastavlja.

Državna policija Vermonta također je objavila priopćenje za javnost kasnije u ponedjeljak potvrdivši Williamsov identitet i detalje o nesreći. Policija je potvrdila da je istraga u ranoj fazi i da će se članovi tima vratiti na mjesto sudara u utorak, 13. lipnja, kako bi nastavili s obradom mjesta događaja.

Glumčeva dugogodišnja karijera seže u 1975. godinu, kada je debitirao na filmu u trileru Smrtonosni heroj. Od tada je počeo preuzimati više filmskih uloga, uključujući The Ritz iz 1976. i The Eagle Has Landed.

Williamsova karijera dosegnula je vrhunac kada je glumio Georgea Bergera u filmu Kosa, koji se temeljio na brodvejskom mjuziklu. Uloga mu je u konačnici donijela prvu nominaciju za Zlatni globus za novu zvijezdu godine – glumca. Kasnije je dobio još jednu nominaciju za Zlatni globus za najboljeg glumca u filmskoj drami za svoju ulogu u filmu Prince of the City iz 1981. godine.

Godine 2002. počeo je glumiti glavnu ulogu dr. Andrewa Andyja Browna u WB-ovom Everwoodu. Glumio je u seriji sve četiri sezone i čak je zaradio nominaciju za nagradu SAG za izvanrednu izvedbu muškog glumca u dramskoj seriji 2003.-2004.

Snimio je više od 120 filmova i serija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...