Dukić ocijenio poslovanje gradskih tvrtki stabilnim; Liburnija bilježi minus u iznosu od 3,2 milijuna kuna kao posljedica rasta cijena goriva

Između ostalog, na Dnevnom redu iduće sjednice Gradskog viječa Grada Zadra, sazvanoj za utorak, 26. srpnja,  naći će se i izvješća o poslovanju gradskih tvrtki za proteklu godinu koje je zadarski gradonačelnik Branko Dukić ocijenio stabilnim, unatoč problemima s kojima su se susretali, a to su rast cijena energenata, inflacije i drugih pritisaka.

– Uz tvrtku Eko koja je zabilježila minimalan gubitak jedino tvrtka Liburnija bilježi minus u iznosu od 3,2 milijuna kuna, a što je izravna posljedica enormnog porasta cijena goriva. U odnosu na godinu ranije rashodi za gorivo narasli su za preko pet milijuna kuna. Dodatno, uz sve probleme i u toj tvrtki je osigurano preko 226 tisuća eura više u odnosu na pretprošlu godinu za plaće i materijalna prava radnika. Ove godine osigurano je za plaće vozača preko 400.000 eura za novu povišicu i bolja materijalna prava otpremnina, jubilarnih nagrada, božićnica, uskrsnica i regresa te zakonom određena prava za noćni i rad nedjeljom i blagdanom. I u drugim trgovačkim društvima kako vam je poznato došlo je do povećanja plaća i materijalnih prava. Kao što sam najavio, napravili smo sve da osiguramo s jedne strane financijsku stabilnost gradskih tvrtki te u isto vrijeme osiguramo bolje plaće i materijalna prava radnika kako bi zadržali kvalitetu i razinu usluge, napomenuo je danas Dukić.

Ovom se prilikom zahvalio i svim djelatnicima gradskih tvrtki koji vrijedno obavljaju svoj posao i što sve funkcionira kako treba u srcu turističke sezone. Najavio je i nastavak razgovor s radnicima i sindikatima i dalje o problematici plaća i drugih materijalnih prava.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...