FOTO Na Višnjiku počeo međunarodni Ljetni jiu-jitsu kamp

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku u četvrtak, 13. srpnja 2023. počeo je, u organizaciji Checkmat Zadar, jiu-jitsu kluba, međunarodni Ljetni kamp.

– U kampu će sudionici imati raznovrstan program, a veoma smo ponosni što će za seniore sadržaje voditi i vježbe demonstrirati Ricardo Alcantara Vieira, negdašnji devetorostruki svjetski prvak, danas međunarodni instruktor. Za mlađe dobne kategorije program će voditi licencirani instruktori Hrvatskoga jiu-jitsu saveza, kaže Damir Šalina iz Checkmat Zadar, jiu-jitsu kluba.

U pomoćnoj dvorani 1, u izvrsnim uvjetima, na dvama tatmijima rasporedili su se polaznici kampa, njih 120. Ima ih sa svih strana – iz Portugala, Rumunjske, Njemačke, BiH, Srbije… dakako i iz Hrvatske.

Iz Zadra, na primjer, bili su uz ostale i Stipe Grgurović, dugogodišnji član kluba i nadasve poznati zadarski brico, kao i Vice Ražov.

– Godinu dana se bavim jiu-jitsuom, imam žuti pojas i prvi put sudjelujem na ovakvom kampu. Zanimljivo je, kaže Vice Ražov, inače i uspješni učenik Glazbene škole Blagoja Berse, saksofonist u klasi prof. Željka Andrića.

Program za polaznike kampa održavat će se do nedjelje, 16. srpnja 2023. dvaput dnevno.

Checkmat Zadar, Jiu-jitsu klub organizirat će uskoro i provesti i drugi veliki događaj – 29. srpnja 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića bit će pod nazivom European ADCC Open 2023. održano natjecanje u disciplini jiu-jitsu bez kimona ili no-gi grappling. Prijavljeno je više od 300 boraca iz cijele Europe u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...