FOTO Snažno nevrijeme u Zagrebu i Karlovcu, vjetar čupao stabla, prekinut promet…

Nevrijeme u Zagrebu srušilo je ujutro 15-ak stabala u pojedinim dijelovima grada, doznaje se u zagrebačkoj Javnoj vatrogasnoj postaji, a zbog jakog vjetra i polomljenih grana drveća poremećen je tramvajski promet na nekim linijama. Kiša praćena jakim vjetrom polomila je niz stabala na području Medveščaka. Maksimira, Gornjeg grada, Centra, Peščenice, Novog Zagreba i Medvednice, javlja Index.

Javna vatrogasna postaja Grada Zagreba bila je pozvana na 15-tak intervencija za uklanjanje palih stabala i grana. Jak vjetar odnio je limeni krov na objektu na području Kustošije, doznaje se od vatrogasaca čije su ekipe na terenu. Zbog jakog vjetra u pojedinim dijelovima grada i polomljenih grana drveća poremećen je i  tramvajski promet na nekim linijama.

Zbog pada grana na naponsku mrežu u Ulici grada Gospića, linije 2, 3 i 13 skraćene su do Heinzelove, a putnike od Heinzelove do Savišća prevoze autobusi, izvijestio je Zagrebački električni tramvaj (ZET).

U prekidu je i autobusna linija 140 zbog pada stabla na Sljemenskoj cesti,

Ponovno je uspostavljen tramvajski promet na relaciji Dubrava – Kvaternikov trg, koji je bio u prekidu zbog pada grane na naponsku mrežu na Maksimirskoj cesti, a linije 11 i 12 ponovno priometuju Jurišićevom. Na terenu su dežurne ekipe i vatrogasci te se intenzivno radi na uklanjanju prepreka i uspostavi prometa, izvijestio je ZET.

Vjetar je čupao stabla i u Karlovcu.

“Jak vjetar jutros je u Karlovcu čupao drveće i lomio grane pa za kratko vrijeme, u samo nekoliko minuta, napravio puno štete po gradu, posebno nekim njegovim dijelovima. Radnici Zelenila već su na terenu i uklanjaju porušena stabla i grane”, objavili su iz grada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...