I ovaj vikend gužve na cestama prema moru, na mjestima se stvaraju kilometarske kolone

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora, kao i na Krčkom mostu i na većini cesta u priobalju, kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Promet je pojačan na autocestama A1 Zagreb-Ploče-Karamatići i A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvorova Zagreb zapad i Buzin u smjeru naplate Lučko, autocestama A2 Zagreb-Macelj i A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac i A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva u oba smjera, Krčkom mostu, na većini cesta u priobalju, u trajektnim lukama i pristaništima, a čekanja su i na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom.

Na A1 je promet pojačan između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru mora te se na pojedinim dionicama vozi usporeno u kolonama u pokretu, uz povremene zastoje, osobito u zonama odmorišta i čvorova. Pojačan je priljev vozila na naplatu Lučko u smjeru Karlovca.

Na A2 je kolona pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba duga oko 2 kilometra i proteže se i u Sloveniju. Zbog povećanog priljeva vozila između naplate Trakošćan i čvora Đurmanec u smjeru Zagreba kolona je 4 kilometra.

Na A3 se zbog prometne nesreće, između 15. i 16. kilometra između čvora Zagreb Zapad i čvora Lučko u smjeru Lipovca, vozi u koloni dugoj oko 2 kilometra uz ograničenje brzine 40 km/h. Pojačan je promet prema naplatama Lučko u smjeru mora, iz smjera čvora Zagreb zapad kolona je oko 1 kilometar, a iz smjera Buzina oko 6 kilometara. Pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona osobnih vozila je oko 4 kilometra, a teretnih oko 3 kilometra.

Na državnoj cesti DC1 Zagreb-Karlovac-Split nema zastoja.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...