OPET PROBLEMI SA SANITETOM Iako je jučer u podne otpušten iz bolnice, teško ozlijeđeni E. N. još čeka sanitetski prijevoz; Prijatelj Ive Veršić: “Ovo je baš sramota!”

Problemi sa sanitetskim prijevozom u Zadru i Zadarskoj županiji i stanjem tih vozila nisu nikakva novost i gotovo svakodnevno isplivavaju nove priče.

Prije nekoliko dana, podsjetimo, u javnost je izašla priča o vozaču saniteta koji je, zbog kvara na vozilu, vlastitim automobilom odvezao pacijenta na dijalizu iz Paga u Zadar.

Uz to, jučer smo objavili vijest da će do kraja godine u Zadarsku županiju stići još dva nova vozila za sanitetski prijevoz pacijenata.  No, dok se to ne dogodi, očito ćemo još svjedočiti pričama o sanitetskom (ne)prijevozu.

Upravo je jedna takva stigla u redakciju Antene Zadar od gospodina Ive Veršića iz Ninskih Stanova koji nam je ispričao situaciju u kojoj se nalazi njegov prijatelj E. N. (43), kojem je ujedno i vjenčani kum.

Naime, E. N. je prije mjesec dana doživio prometnu nesreću na raskrižju kod Petrčana s teškim fizičkim ozljedama. Zbog težine ozljeda, tih je mjesec dana proveo u Općoj bolnici Zadar i jučer u 12 sati otpušten je s bolničkog liječenja.

No, kako nam kaže Veršić, on je i danas još uvijek u bolnici i leži jer ga sanitetski prijevoz još nije odvezao kući, a on zbog težine ozljeda ne može hodati.

– Od jučer od 12 sati on je još u bolnici, leži, praktički nelegalno, jer sanitet ne dolazi. Zvali su ih uporno i uvijek je bilo “dolazimo, dolazimo”, ali nitko ne dolazi.  On ima  slomljenu lijevu zdjelicu, lijevi kuk, desnu potkoljenicu, koljeno, prijelom nadlaktice desne ruke, nagnječenje prsa i mozga. Ima sve što treba, zdravstveno i dopunsko osiguranje. Supruga mu je zvala i ravnatelja bolnice, liječnika, ali ništa. Ovo je baš sramota!, vidno uzrujan priča nam Veršić.

U trenutku pisanja ovog članka još uvijek nije bilo pomaka oko prijevoza stradalog iz zadarske bolnice njegovoj kući.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...