Pet protupožarnih aviona gasi požar u Grebaštici kod Šibenika

Pet protupožarnih aviona, tri aviona Canadair CL-415 i dva aviona Airtractor AT-802 angažirana su u četvrtak 13. srpnja 2023. godine na gašenju požara na otvorenom prostoru u Grebaštici kod Šibenika u Šibensko-kninskoj županiji.

Požar koji je izbio oko 11 sati ubrzano se širi uslijed vjetra.

Ovo je drugi požar u ovogodišnjoj Protupožarnoj sezoni u kojoj sudjeluju zračne snage iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OSRH), javlja Ministarstvo obrane RH.

– Podsjećamo, PP NOS OSRH sudjeluju u ovogodišnjoj PP sezoni, koja je započela 19. lipnja, sukladno Programu aktivnosti Vlade RH u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH u 2023. godini.Od početka 2023. zaprimljeno je sedam zahtjeva Hrvatske vatrogasne zajednice za angažmanom zračnih snaga OSRH. Tijekom navedenog angažmana ostvareno je 66 letova, 8:05:00 sati naleta, a izbačeno je ukupno 354 tone vode, navode iz MORH-a.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...