Prosvjednici u Privlaci odlučno protiv devastacije obale i mora; Pozvali na zaustavljanje štetnih urbanističkih planova

Stanovnici Privlake, uz brojne podržavatelje, okupili su se u uvali Livadica kako bi izrazili protivljenje Idejnom urbanističkom planu Općine Privlaka, koji uključuje izgradnju turističkih objekata s preko tisuću kreveta i luku za goste. Uvala Livadica, koja je osim svoje prirodne ljepote, poznata i po ostacima rimske ville Rustica iz 1. stoljeća nove ere, sada je u opasnosti.

Lokalno stanovništvo strahuje od devastacije obale i mora, a posebno staništa danas ekstremno ugroženih periski i posidonija. Dr. Stela Sušac Pavić, jedna od organizatorica prosvjeda, pozvala je nadležne da dobro razmisle prije nego što unište ne samo uvalu već i cijela morska staništa koja čine Privlaku prepoznatljivom.

Prosvjednici su također pozvali HDZ, stranku koja je na vlasti u Privlaci, da zaštiti plažu i prirodu te su posebno uputili poziv ministru Grliću Radmanu, koji ima kuću u blizini, ali nije sudjelovao na prosvjedu.

Stanovnici strahuju da bi ovakav štetan projekt dugoročno devastirao ekologiju, gospodarstvo, tradiciju i prepoznatljivost Privlake. Stoga, traže od svih vijećnika da pažljivo razmotre argumente te zabrane planove koji bi mogli dugoročno imati negativne posljedice na njihovu prekrasnu plažu. Očuvanje prirode i identiteta Privlake mora biti prioritet, poručuju prosvjednici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...