Zadarskoj županiji odobreno 40.000 eura za adaptaciju Doma zdravlja u Obrovcu

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice, odobrilo je Zadarskoj županiji iznos od 40.000 eura za zamjenu postojeće i ugradnju nove stolarije na zgradi Doma zdravlja Zadarske županije-radne jedinice Obrovac.

Riječ je o programu kojim Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nastavlja poticati razvoj područja koja su u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju Republike Hrvatske stekla status potpomognutog područja, na svrhovito korištenje sredstava ulaganjem u društvenu, javnu, komunalnu, socijalnu I gospodarsku infrastrukturu.

Cilj Programa održivog razvoja lokalne zajednice  je pridonijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji potpomognutih područja u skladu s njihovim razvojnim posebnostima.

Program je koncipiran kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku u unapređenju društvene, javne, komunalne, socijalne i okolišne infrastrukture, te razvoju infrastrukture kao preduvjeta za ulaganja i gospodarski oporavak.

Zadarska Županija će realizacijom projektnog prijedloga;  “Zamjena postojeće i ugradnja nove stolarije na zgradi Doma zdravlja Zadarske županije radne jedinice Obrovac“ omogućiti zdravstvenim timovima, odnosno zdravstvenim djelatnicima koji rade u toj zgradi  kvalitetnije uvjete rada, a i stanovnicima Grada Obrovca I naseljima koja administrativno pripadaju Gradu Obrovcu bolje uvjete korištenja zdravstvene skrbi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...