Braća Fantela u Parizu 2024.; Šime: “Sada se možemo mirnije pripremati”, Mihovil: “Cilj je ostvaren!”

Zadarski jedriličari Šime i Mihovil Fantela osigurali su nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine! Braća Fantela se na Svjetskom prvenstvu u nizozemskom Scheveningenu trenutno nalaze na sedmom mjestu u klasi 49-er.

Iznimno smo ponosni što smo izborili nastup na Olimpijskim igrama! U prvih deset nacija smo na Svjetskom prvenstvu u Nizozemskoj. Sada se možemo mirnije pripremati za Olimpijadu, jer smo riješili sve brige oko ispunjavanja normi, tako da nema pritiska. Sutra nas očekuje Medal race, završna regata s dvostrukim bodovima, trenutno zauzimamo sedmo mjesto. Nažalost, nemamo izgleda za osvojiti medalju, jer se borimo za pozicije od četvrtog do desetog mjesta. Najvažnije od svega jest što smo ispunili normu za Olimpijske igre, naš glavni cilj smo ispunili, rekao nam je Šime Fantela.

Njegov brat Mihovil sličnog je razmišljanja:

Zadovoljni smo zbog izborene norme za OI, nadali smo se potajno kako možemo ući u Medal race s izgledima za borbu za odličja. Nemamo za čime žaliti jer je primarni cilj je ostvaren, kazao nam je Mihovil Fantela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...