Daniel Radeta o HNK Zadru: “Ne znam gdje je nestao Mercedes, nisam policajac, Pupić Bakrač je nitko i ništa!”

Daniel Radeta, SDP-ov vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra, dotaknuo se HNK Zadra koji je kao novog investitora u Klub izabrao ponudu australskog Hrvata, Marka Ivančića. Radeta se osvrnuo i na famozni Mercedes, za kojeg ne zna tko ga vozi. Kritizirao je i vijećnika u Županijskoj skupštini Zadarske županije, Marka Pupić Bakrača.

– Meni je razumljivo da investitor koji će uložiti svoj novac u HNK Zadar želi nešto i za sebe, barem gradsku infrastrukturu. Neće to biti u vlasništvu ulagača. Ali, ako HNK Zadar ima u planu ući u viši rang, onda je normalno da netko i investira u infrastrukturu. Grad Zadar s time ne gubi ništa, već samo dobiva. Tu se ne radi samo o igralištu Stanovi, već i o kompletnoj nogometnoj infrastrukturi. Opet ću o investitoru, naime, ako je spreman uložiti svoj kapital, spreman je ujedno uložiti i u zajednicu. Možda jednog dana ima u planu i izgraditi novi stadion, tko zna?, pita se Radeta koji je oštro kritizirao i Pupić Bakrača, koji je nedavno izjavio kako je protivnik davanja gradskih sportskih terena na korištenje Ivančiću na rok od 30 ili 40 godina:

– Pitanje koncesija za sportske terene su od interesa samoga grada i zajednice, a ne osobni interesi Marka Pupića Bakrača! Mišljenja sam da bi Pupić Bakrač najvjerojatnije želio da upravo on ima koncesiju za sportske terene na rok od trideset godina. On nije sposoban voditi sportski kolektiv, niti ima veze s nogometom. Pupić Bakrač je irelevantna osoba, niti je gradski vijećnik niti donosi odluke. On je nitko i ništa! U HNK Zadar se vide pozitivni pomaci, vodstvo Kluba želi napraviti pozitivni iskorak po pitanju nogometa u našem gradu. Napokon je u Klub došla ekipa koja je spremna uložiti svoje vrijeme i trud, i to za nikakve novce. Praktički su posljednje tri godine volontirali, pri tome mislim na predsjednicu Ivu Bokanović i Krševana Santinija, ali i na sve ostale. Te osobe trebamo podržati, neovisno o stranačkoj pripadnosti. HNK Zadar je dobio povjerenje Gradskog vijeća kako bi Klub krenuo prema privatizaciji. Postoje i određene zakonske prepreke. Radi se o tome na koji će se način Udruga građana pretvoriti u sportski kolektiv koji bi trebao doći u privatne ruke. Zakon nije jasno definirao na koji način se mora preći u dioničko društvo, o tome se radi, Radeta ne zna ni gdje je završio misteriozni skupocjeni bijeli Mercedes, koji je bio kupljen za potrebe voditelja Škole nogometa Krešimira Gojuna:

– To je jasno ‘ko dan! Nakon afere s Mercedesom, tadašnji predsjednik HNK Zadra Damir Knežević je dobio otkaz! SDP je bio protiv pozajmice HNK Zadar od 2.5 milijuna kuna, a i danas smo protiv toga. Gdje je nestao Mercedes, to ne znam. Niti sam policajac da istražujem tko ga vozi, niti sam institucija koja bi trebala istraživati tko će ići u zatvor! Činjenica je da je ta pozajmica bila javni novac, kako bi se kupio Mercedes i to za nečije osobne potrebe. To je bio HDZ-ov stari model kako se novac izvlači iz Kluba, zaključio je Daniel Radeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...