Malonogometni turnir u Salima, Raljević: “Nema ‘komercijalizacije’ momčadi više, igraju isključivo mještani”

Tek što su završile 64. Saljske Užance saljani se užurbano spremaju za novu manifestaciju, 13. Malonogometni turnir “ko skule”.

Riječ je o jedinstvenom malonogometnom turniru, čudnih propozicija, pravila i pravom sportskom spektaklu kojeg pohode sve bitne momčadi s otoka zadarskog arhipelaga.

Trodnevni turnir će se održati od 17.-19. kolovoza, a kako bismo približili pojedinosti događaja za glavnu riječ zamolili smo jednog od organizatora i predsjednika MNK-a Drakmar iz Sali – Roka Raljevića:

– Kao što ste i sami rekli Užance su gotove, a prošle su više nego dobro sa velikim brojem posjetitelja koji su imali u čemu uživati. Od Tovareće mužike, saljskog kola, najstarijih trk tovarov na jadranu do domaće riblje spize. Ljeto u Salima nikad nije dosadno, a prije 13. godina odlučili smo ga obogatiti i sa malonogometnim turnirom.

Ove godine turnir će brojati 17 momčadi. Osim iz Sali sa otoka se natječu Zaglav, Žman i Luka. Sa Ugljana dolaze Kali, Poljana i Ugljan, a De Loro, Tkon i  Mrljane sa Pašmana.

Najspecifičnija stvar natjecateljskog dijela turnira je ta da smo odlučili zaustaviti neku vrstu “komercijalizacije” momčadi, tj. zabraniti igranje igračima koji nisu mještani istih. Odluka se čini pomalo rigoroznom ali donesena je čisto iz sportskih razloga i zbog publike koja je željna vidjeti rivalitet između pravih bodulov. Odluka se naravno ne odnosi na poštara, lječnika i svećenika jer sa njima moramo biti u dobre. Trebati će nam prije ili kasnije.

Za one koje sport i ne zanima previše u suradnji sa našim sponzorima i ljudima dobre volje osigurali smo veliku tombolu koja broji čak 150 nagrada s onom glavnom i putovanjem u London za dvije osobe. Također i ženska utakmica udanih i neudanih saljki privući će i one najvjernije antinogometaše.

Gastronomski dio događaja odlučili smo napraviti diametralno-suprotan od samih Užanci. Kako veći dio posjetitelja čine domaći ljudi odluka je pala na srnetinu, muflona i pomalo drugačije burgere ali to ćete morati okriti sami. Za one željne ribe uvjek ima Mardešićove tune s povrćem.

Da bi zaokružili cijeli događaj završni dio turnira sve posjetitelje će raspjevati i rasplesati grupa Kanela. Stoga pozivamo sve čitatelje da vide kako je veselo u bodulima.

Ukoliko niste u mogućnosti svratiti do otoka, u sličnom terminu u Zadru se održava i Humanitarni turnir Antonio Jurjević. Svaki eurić potrošen na Višnjiku tih dana ide u prave ruke.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...