Na Poluotoku smrću prijetio turistima, u prostorijama policije prijetio i policijskim službenicima

Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za kazneno djelo prijetnja počinjenog na štetu policijskih službenika te za prekršaj naročito drskog i nepristojnog ponašanja počinjen na štetu pet državljana Njemačke.

U utorak, 08. kolovoza oko 23 sata u Zadru u Kovačkoj ulici 38-godišnjak je došao do stola na terasi ugostiteljskog objekta gdje su sjedili državljani Njemačke te ih ometao i sa stola uzimao stvari, a kada su se oštećeni ustali i pokušali udaljiti, 38-godišnjak ih je sprječavao, nakon čega je na ulici prema njima mahao nožem.

Policijski službenici Policijske postaje Zadar ubrzo su u blizini zatekli 38-godišnjaka te ga uz uporabu sredstava prisile doveli u prostorije policije.

Tijekom postupanjem policije, osumnjičeni je odbio ponuđeno alkotestiranje te je u više navrata uputio ozbiljne prijetnje smrću prema policijskim službenicima.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 38-godišnjak je sinoć predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske, dok se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela Prijetnja.

Također, protiv 38-godišnjaka se nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog, sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog rad i mira, zbog počinjenog prekršaja naročito drskog i nepristojnog ponašanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...