Nijemac s Vira isplatio 25 tisuća eura za građevinske radove koji nikad nisu napravljeni

Sumnjiči ga se da je kao vlasnik obrta za izvođenje građevinskih radova, početkom ove godine u Viru dogovorio izvođenje građevinskih radova na objektu 63-godišnjeg državljanina Njemačke, obvezujući se radove dovršiti u određenom vremenskom roku, a na ime čega mu je oštećeni vlasnik isplatio novčani predujam oko 25 tisuća eura, nakon čega je vlasnika održavao u zabludi da će ugovorene građevinske radove izvesti sukladno ugovorenom roku, a što nije učinio niti je oštećenom vratio novac.

Također ga se sumnjiči da je u listopadu 2022. godine s 63-godišnjim vlasnikom dogovorio izvođenje građevinskih radova na obiteljskoj kući u Pridrazi, za što mu je oštećeni isplatio novčani iznos oko tisuću eura za nabavku materijala, nakon čega dogovorene radove nije obavio niti je vlasniku vratio novac.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela prijevare, protiv 51-godišnjaka se u redovnom postupku podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...