Što je s aplikacijom Zadar ParkIn, kako će građanima biti vraćen novac?; Ćurković: “Tek sad kreće rad na sustavu što se tiče krajnjih korisnika, rezultati tek za nekoliko godina”

Kad će konačno zaživjeti aplikacija Zadar ParkIn, pitanje je koje je postavila gradska vijećnica Anadia Kožul na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra.

Naime, ona je u gradskoj vijećnici navela kako ima izvještaj od 130 upitanih vezano uz aplikaciju i među njima niti jedan odgovor nije pozitivan.

Stoga ju je zanimalo sljedeće:

– Kad će to konačno zaživjeti i ako neće, vama gradonačelniče postavljam pitanje, obzirom da je to plaćeno 14 milijuna kuna, ako se ne varam, od toga 2 milijuna kuna su platili građani Zadra, ukoliko nastavi biti smeće kako je i sad, na koji način ćete tim ljudima vratiti taj novac, to je njihov novac bačen u smeće.

Odgovor je stigao od pročelnika Ante Ćurkovića, koji je, kroz Upravni odjel za EU fondove, radio na ovim projektima. On je, pak, kazao kako je bila dogovorena prezentacija i jednog i drugog projekta, ali je skinuta s dnevnog reda, no kazao je kako se može dogovoriti i nova prezentacija.

– Kad govorimo o projektu Zadar Urban Mobility 4.0 i projektu ITS to su dva komplementarna projekta i što se tiče parkinga, odnosno senzora za parking, to je samo jedna potkomponenta projekta. U okviru projekta ZUM imali smo pet različitih elemenata, svaki od njih ima svoju procijenjenu i nabavu vrijednost i različiti su sustavi implementirani, čak je udio što se tiče samih parkirnih senzora najmanji, 1,9 milijuna kuna, u odnosu na sve ostalo. Četiri su dodatna elementa, uvođenje elektroničke naplate u Liburniju i info panela na autobusnim stanicama i drugi. Rad na tom sustavu, što se tiče krajnjih korisnika, tek sad kreće. Dovršavamo što se tiče softvera ITS-a i ZUM-a,  radit će se se na kampanji, optimizaciji sustava i zato trebamo imati strpljenja, kod takvih projekata to je uobičajena situacija. Ovo je tek prvi korak i do ostvarenja cilja i svrhe doći ćemo tek za nekoliko godina korištenja i rezultata i jednog i drugog projekta, odgovorio je Ćurković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...