Vlado Vanjak: “Luka Božić mora popustiti, razlika od 20 tisuća eura nije veliki iznos!”

Osvrt na “slučaj Božić” dao je i bivši igrač i trener KK Zadar, 74-godišnji Vlado Vanjak, koji smatra da su navijači Zadra zaslužili i sljedeće sezone u plavo-bijelom dresu gledati velemajstora “loptanja pod obručima,” Luku Božića.

Pozdravljam odluku Nadzornog odbora jer važno je bilo ne probiti proračun. U životu se ne može puno toga, to je tako! Koliko sam upoznat, Klub je voljan platiti Luku 100 tisuća eura za sezonu, dok NO nije prihvatio agentovu ponudu od 120 tisuća eura. Razlika od 20 tisuća eura je beznačajni iznos. Tu razliku bi mogao namiriti neki poduzetnik ili gradska politika kako bi se zadržalo Luku. Smatram ipak, kako bi Luka Božić morao malo popustiti, mislim da on može reći svom agentu da jednostavno želi potpisati sa Zadar, govori Vanjak i nastavlja:

Puno njih se umiješalo oko Luke. Tu prije svega mislim na njegove roditelje, zatim na agenta i razne klubovi koji ga traže. Sve to kod njega stvara određeni pritisak, ali siguran sam da bi volio i dalje ostati u Zadru. Koliko čitam, i trener Danijel Jusup se uključio u potragu za sponzorima, i to je za svaku pohvalu. Trener Zadra ga hoće u svojim redovima, te traži sve moguće načine kako bi ga zadržao. Čudno mi je što se ne može pronaći dodatnih 20 ili 30 tisuća eura, a što bi tek bilo da je potrebno 5 milijuna eura kako bi KK Zadar igrao u Europi?, pita se iskusni stručnjak i za kraj poručuje kako KK Zadar očekuje vrlo neizvjesna sezona:

Bez Božića će biti vrlo teško jer cijela igra Zadra se bazirala na njemu. Taj igrač je mogao igrati na svim pozicijama, uz to, bezbroj puta je rješavao utakmice. Jednom riječju, Luka je bio istinski vođa! Danijel Jusup u svakom slučaju mora krenuti u potragu za novim igračkim pojačanjima, iako će teško itko moći nadomjestiti Luku. Moram i ovo kazati, zbog navijača Zadra, Božića se trebalo zadržati, zaključio je Vlado Vanjak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...