Zlatni Matej Nevešćanin ne misli stati: “Nastavit ću raditi još jače, želim Olimpijske igre!”

Zadarski skakač u vodu, 16-godišnji Matej Nevešćanin, nedavno je, u Rijeci, na Europskom juniorskom prvenstvu osvojio zlatnu medalju u skokovima s daske od jednog metra, dok je s daske od tri metra zauzeo peto mjesto. Dodajmo, kako je Matej u sinkro skokovima u paru s Lukom Martinovićem osvojio peto mjesto.

Nevešćanin je izuzetno ponosan na rezultate koje je ostvario u Rijeci, ali je istaknuo i kako bez svoga trenera Šime Perića to ne bi bilo moguće.

– Najbolje natjecanje do sada u mojem životu, ali i najuspješnije! Presretni smo i idemo sada na zasluženi odmor. Imao sam u Rijeci konkurenciju u Matteu Santorou, Talijanu, koji je najbolji junior svijeta. Uspio sam ga pobijediti i prezadovoljan sam zbog toga. Ponosni smo jer smo pokazali da spadamo među najbolje u ovom sportu. Ne smijem zaboraviti niti mog trenera Šimu Perića bez kojeg ovaj uspjeh ne bi bio moguć. Ne znam koliko ćemo uzeti predaha, ali sigurno odmor neće trajati dugo, jer moramo krenuti i s pripremnim ciklusom za Svjetsko seniorsko prvenstvo u Dohi u veljači. SP je bitno iz razloga jer će na njemu biti i finalne kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu sljedeće godine. Nastavit ću dalje raditi i to još jače nego prije, sve s ciljem kako bih izborio nastup na Olimpijadi! U svakom slučaju, nakon vrlo zahtjevne sezone smo zadovoljni jer nam se trud i rad isplatio. Mogu slobodno kazati da naš rad nije bio uzaludan, zaključio je Matej Nevešćanin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...