FOTO Košarkaško igralište kod pet nebodera trebalo bi biti gotovo do sredine listopada

Košarkaško igralište koje se nalazi na Voštarnici kod pet nebodera trebalo bi biti otvoreno za korisnike sredinom listopada. To su, naime, najnovije informacije koje smo dobili nakon što su nam se javili čitatelji koje je zanimalo kada će radovi na uređenju biti napokon gotovi i kada će se opet moći tu rekreirati.

Dakle, riječ je o igralištu izgrađenom još u bivšoj državi i projektiranom baš za igranje košarke. Uređenje je donacija košarkaškog reprezentativca Bosne i Hercegovine i člana Portland Trail Blazersa, kao i velikog humanitarca, Jusufa Nurkića i to u čast legendarnog košarkaša Krešimira Ćosića.

Radovi su započeli krajem srpnja i trebali bi, kako smo naveli, ako sve bude u redu, biti gotovi do sredine listopada kada će zasjati u punom sjaju. Do tad bi trebali biti i obavljeni završni detalji na uređenju, postavljanje obruča itd.

Sve informacije o tijeku radova dobili smo od Josipa Pina Grdovića, sina poznatog trenera Pina Grdovića, inače apsolventa na medicinskom fakultetu i čovjeka od povjerenja u realizaciji ovog projekta.

Do sad je, kazao nam je, postavljena ograda i nosači za koševe, a ono što slijedi i podizanje sloja asfalta i nanošenje boje i novih oznaka i to po pravilima FIBA-e te bi time igralište moglo biti domaćin turnira koji su pod pokroviteljstvom ove organizacije.

Nakon Nurkićeve odluke o donaciji, u suradnji s Gradom Zadrom odabrano je ovo igralište kod pet nebodera koje će biti na raspolaganju svim rekreativcima i košarkaškim entuzijastima.

Grdović mlađi navodi kako je suradnja s Gradom izvrsna u ovom projektu, posebice s gradonačelnikom Brankom Dukićem, pročelnicom Dinom Bušić kao i predstavnikom Grada Lukom Peranićem.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...