GALERIJA Pogledajte kako je bilo na Hrvatskom olimpijskom danu u OŠ Smiljevac

Osnovna škola Smiljevac tradicionalno je u sportskom duhu jučer obilježila Hrvatski olimpijski dan. Preko tisuću učenika matične škole i područnih škola Briševo i Murvica sa svojim učiteljima u sklopu izvanučionične i projektne nastave sudjelovalo je u natjecanjima i prezentaciji različitih sportova zadarskih klubova kojima se promovira zdrav život i natjecateljski duh.

– Učenici drugih razreda imali su priliku upoznati se s tenisom koji su im predstavili treneri Teniskog kluba Zadar 08 dok su prezentaciju hrvanja predvodili treneri Hrvačkog kluba Zadar. Četvrtaši su zadivljeno gledali prezentaciju sportskog plesa i akrobacije koje su im predstavili trenerice i plesači Sportskog plesnog kluba Bellus, a na kraju su se svi priključili učenju osnovnih plesnih koraka. Petašima su veslanje predstavili treneri VK Jadran Zadar, nakon čega su se oni najhrabriji okušali na ergometru, izvijestili su iz škole i dodali:

– Učenici šestih razreda okušali su se u sportu kojemu OŠ Smiljevac prednjači rezultatima na državnim natjecanjima u školskom sportu – atletici. Ovoga puta za njih je bilo organizirano natjecanje u štafetnom trčanju u prirodi. Svaki razredni odjel imao je dvije ekipe – jednu mušku i jednu miješanu. U kategoriji dječaka pobjedu su odnijeli dječaci iz 6. C razreda, a u mješovitoj ekipi djevojčice i dječaci 6. D. Sedmi i osmi razredi sudjelovali su u međurazrednom natjecanju u potezanju konopa. U kategoriji sedmih razreda najizdržljiviji se pokazao 7. B, a u kategoriji osmih razreda slavio je 8. B.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...