Imamo odgovor na zanimljivo pitanje: je li opasno ili ne telefonirati tijekom točenja goriva?!

Mnoge benzinske postaje imaju znakove upozorenja koji zabranjuju korištenje mobitela tijekom točenja goriva.

Razlog? Mobiteli bi mogli imati dovoljno energije da stvore iskru. To bi, u kombinaciji s plinovima iz zapaljivog benzina, moglo prouzročiti požar, što bi pak rezultiralo teškim ozljedama.

– Nikada nismo uspjeli ući u trag incidentu s korištenjem mobitela tijekom točenja goriva – rekao je Institut za naftnu opremu SAD-a za USA Today.

Opasnost je teoretska, ali sve dok postoje i teoretski izgledi, pravila se treba pridržavati. Naljepnice zabrane koje se još uvijek koriste na mnogim benzinskim postajama navodno potječu iz ranih dana mobilnih telefona. Tada su baterije mobitela bile puno veće i postojao je rizik od nastanka iskri.

Naftni div Shell, unatoč maloj opasnosti da bi vaš mobilni telefon mogao izazvati požar, tvrdi da nije mudro koristiti telefon tijekom točenja goriva.

Opreza nikad dosta, piše Revija HAK.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...