Isplaćivali novac na temelju lažno izdanih faktura

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanima u dobi od 38 i 35 godina, koje se sumnjiči za kaznena djela protiv gospodarstva.

– Naime, 38-godišnjaka kao odgovornu osobu trgovačkog društva te 35-godišnjaka kao vlasnika i odgovornu osobu obrta se sumnjiči da su u međusobnom dogovoru  u razdoblju od prosinca 2021. do ožujka 2022. godine u cilju pribavljanja nepripadne imovinske koristi oštetili društvo u vlasništvu jedinice lokalne samouprave na način da je 38-godišnjak odobrio isplatu novčanih sredstava na temelju lažno izdanih faktura obrta u vlasništvu 35-godišnjaka, za radove za koje su obojica znali kako u stvarnosti nisu izvedeni, priopćavaju iz PU zadarske.

Nadalje, 38-godišnjaka se sumnjiči da je početkom 2023. godine kao odgovorna osoba trgovačkog društva sačinio lažnu poslovnu dokumentaciju na temelju koje je sam sebi uvećao osobna primanja, a isto tako ga se sumnjiči da je sklapajući ugovore o radu omogućio pribavljanje nepripadne imovinske koristi dvjema osobama znajući da iste uopće neće raditi u navedenom društvu.

Ukupno pričinjena materijalna šteta iznosi preko 23 tisuće eura.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenih djela Zlouporaba položaja i ovlasti te Krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...