KONTROLA PROMETA Vozili pod utjecajem alkohola od 1,92 promila i 1,54 promila

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda:

– alkoholiziranost vozača,
– vožnja nedopuštenim brzinama kretanja,
– nekorištenje sigurnosnog pojasa,
– nepropisna uporaba mobitela i
– prekršaji motociklista.

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 01. do 04. rujna 2023. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 218 prekršaja od čega izdvajamo:

– 9 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola,
– 93 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja
– 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježena su i 4 prekršaja zbog vožnje bez tehničkog pregleda te 3 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja.

Iz prometa je isključeno 11 vozača i 6 vozila. U tom vremenu dogodile su se 22 prometne nesreća u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Vozili pod utjecajem alkohola od 1,92 promila i 1,54 promila

Policijski službenici Policijske postaje Zadar su u subotu, 02. rujna u 14.15 sati u Zadru u Splitskoj ulici zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,92 g/kg upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozač je uz optužni prijedlog prepraćen na kazneno-prekršajni odjel nadležnog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 12 dana.

Također, u subotu u 03.30 sati u Zagrebačkoj ulici u Zadru, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su 35-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,54 g/kg.  Vozač je isključen iz prometa te smješten u prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o  sigurnosti prometa na cestama vozač je prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...