Kostimiranim vođenjem za učenike u Ninu obilježen Svjetski dan turizma

Svjetski dan turizma tradicionalno se obilježava svake godine 27. rujna. Cilj i svrha obilježavanja je podići svijest o ulozi turizma na društvene, kulturne, političke i ekonomske vrijednosti u svijetu. U suradnji s Osnovnom školom Petar Zoranić Nin i ove godine je organizirano prigodno kostimirano vođenje “Petar Zoranić Ninjanin vodi vas kroz povijest kraljevskog grada Nina”. Vođenje je organizirano za učenike osmog razreda s ciljem poticanja interes učenika za kulturnom baštinom i povijesnim značajem Nina kako bi u budućnosti bili promotori svog grada i kako bi se aktivno uključili u turističke procese. U ulozi Petra Zoranića Ninjanina autora prvog hrvatskog romana Planine bio je licencirani turistički vodič Ivica Škriljevečki, a sve u pratnji vile Hrvatice. Pitanja je bilo mnogo, ali i odgovora jer su učenici pokazali interes i znanje o svom gradu.

– Povijest kraljevskog grada Nina je iznimno bogata i vrijedna kako za samu Zadarsku županiju, tako i za cijelu povijest hrvatskog naroda. Mlade generacije su temelj društva stoga u turističkoj zajednici planiramo i u budućim projektima stavljati naglasak na suradnju s mladima. Zahvaljujemo se Osnovnoj školi Petar Zoranić na suradnji i prepoznavanju važnosti ovog projekta, istaknula je direktorica ninske turističke zajednice dr. sc. Marija Dejanović.

U Ninu se tijekom srpnja i kolovoza održavaju besplatna kostimirana vođenja pod nazivom: “Pjesnik Petar Zoranić Ninjanin vodi vas kroz povijest kraljevskog grada” na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku. Ovaj aranžman je 2021. nagrađen od strane Udruge putničkih agencija i časopis Way to Croatia godišnjom turističkom nagradom Simply the best za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu.

Suradnja Turističke zajednice i Osnovne škole se nastavlja i tijekom godine, a sve u cilju jačanja znanja o kulturnoj ali i prirodnoj baštini kraljevskog grada Nina. Ovim projektom valorizira se baština, a najmlađi educiraju kako u budućnosti biti kvalitetno obučeni dionici turističkih kretanja u destinaciji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...