Murvicošijada pobjednik malonogometnog turnira “Lišane 2023.”

U petak, 31. kolovoza, završio je spektakularni malonogometni turnir pod nazivom “Lišane 2023”, koji je privukao 32 ekipe iz Zadarske i Šibensko-kninske županije. Organizaciju ovog tradicionalnog turnira preuzeo je MNK Lišane, uz velikodušno pokroviteljstvo Općine Lišane. Tijekom turnira, vidjeli smo osam nevjerojatno napetih utakmica u kojima su pobjednici morali biti određeni izvođenjem šesteraca. Ova činjenica govori koliko je turnir bio ispunjen kvalitetnom, zanimljivom i neizvjesnom nogometnom akcijom, koja je pružila gledateljima pravu poslasticu.

Obje polufinalne utakmice završile su bez postignutih pogodaka, što je natjeralo momčadi da se suoče s izvođenjem šesteraca. To je ozbiljno iscrpilo ekipe i to je odjeknulo u finalnoj večeri turnira. Utakmicu za treće mjesto otvorili su prošlogodišnji pobjednici turnira, ekipa Graditeljstvo Ilić Young Boys i momčad Friška riba Kukurin. Cijelu utakmicu, Graditeljstvo Ilić Young Boys dominiralo je terenom, stvaralo prilike i pokazivalo veću snagu i svježinu. Friška riba Kukurin nije uspjela parirati njihovoj brzoj i lepršavoj igri. Konačni rezultat bio je uvjerljivih 4:1 u korist Graditeljstva Ilić Young Boys, što im je donijelo zasluženo treće mjesto. U revijalnoj utakmici djece, gledatelji su mogli vidjeti veliki potencijal lokalne djece iz Lišana.

No, vrhunac večeri bio je veliko finale između ekipa Murvicošijada i Rupe. Tribine su bile ispunjene uzbuđenim navijačima koji su očekivali napetu i neizvjesnu utakmicu, ali situacija na terenu nije se pokazivala tako. Moćna, mlada i tehnički potkovana ekipa Murvicošijada krenula je silovito u napad od samog početka, prisiljavajući Rupe na povlačenje i defenzivnu igru. Udarni trio Murvicošijade, Leonardo Lučić, Matija Surać i najbolji igrač turnira Šime Colić – Škuca, stvarao je pravu noćnu moru za obranu Rupa. Već u trećoj minuti, Matija Surać je postigao gol, davši Murvicošijadi rano vodstvo od 1:0. Ovo rano vodstvo dalo je Murvicošijadi dodatni poticaj za još agresivniji napad, ali Rupe su ostale strpljive, čekajući priliku za kontranapad. Do kraja utakmice, scenarij se nije mijenjao – Murvicošijada je napadala, a Rupe nisu mogle pronaći način kako probiti obranu svog protivnika. U posljednjoj minuti, obrana Rupa prekršila je Leonarda Lučića unutar svog šesterca, što je rezultiralo kaznenim udarcem koji je Lučić pretvorio u gol za konačnu zasluženu pobjedu Murvicošijade od 2:0.

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka, igrači i navijači Murvicošijade počeli su veliko slavlje. Također, Torcida Lišane priredila je veličanstveni vatromet u znak zahvalnosti organizatorima turnira na iznimno uspješnoj organizaciji.

Ovo veličanstveno događanje održano je na školskom igralištu s rekordnih 800 gledatelja. Sudili su Marko Narančić i Darijo Jarmanović, a bogata tombola donijela je glavnu nagradu, robotski usisavač, Josipu Rubelju iz susjednog mjesta Bulića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...