Na Silbi obilježen Dan policije i blagdan sv. Mihovila; Otvorena postaja pomorske i aerodromske policije

Tradicionalna proslava blagdana sv. Mihovila ove je godine u organizaciji PU Zadarske održana na otoku Silbi, gdje je upriličeno i svečano otvorenje obnovljenog objekta Područnog ureda Silba – Postaja pomorske i aerodromske policije.

Romano Landeka, načelnik pomorske i aerodromske policije i Dijana Klanac, predsjednica MO Silba službeno su otkrili ploču novoobnovljenog ureda pomorske i aerodromske policije.

– Silba, morska vrata Dalmacije, dugo je čekala obnovu ovog područnog ureda. Iznenađeni smo voljom, brigom i entuzijazmom Silbenjana, koji su poznati po izdržljivosti i čuvanju tradicije. Sami ste osigurali povratak policijske službe na svoj otok i tako osigurali sigurnost i zaštitu ne samo za svoje susjede, već i žitelje vama bliskih otoka i nautičara, kazao je načelnik PU Zadarske Anton Dražina, dodavši kako će se ured koristiti za sve policijske poslove i potrebe schengenskih obveza.

– Naši su policajci pozvani služiti nam i raditi na naše dobro, što će te vi, dragi Silbenjani sada moći osjetiti iz prve ruke. Danas naša policija stoji na granici EU, koja je i ovdje vidljiva, jer otoci su oduvijek prva stepenica na ulasku u našu državu, kazao je župan Božidar Longin, dodavši kako je sigurnost brend naše regije.

– Ured policijske službe na Silbi zalog je naše brige i obećanje bolje sigurnosti i svjetlije budućnosti naših otoka. Ako želimo da se na ovom otoku ponovno čuje dječji smjeh, rekao je gradonačelnik Branko Dukić, pohvalivši policajce na njihovu zalaganju i osluškivanju potreba lokalne zajednice.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...