Nastavlja se pravo ljetno vrijeme i temperature, za obalu oglašen meteoalarm zbog vjetra

Danas će u našoj zemlji biti sunčano uz slab, na kopnu i umjeren dnevni razvoj oblaka. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, poslijepodne prema otvorenom moru mjestimice sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 26 do 31 °C, u gorju malo niža.

Za cijelu obalu oglašen je žuti meteoalarm, dok je za Velebitski kanal oglašeno narančasto upozorenje.

Pojačana do jaka, mjestimice i vrlo jaka bura, poslijepodne će prolazno malo oslabjeti, a navečer ponovno pojačati. Najjači udari vjetra 35-60 čvorova (65-110 km/h), stoji u upozorenju meteoalarma za ovaj dio Jadrana.

Sutra nastavak ljetnog vremena, temperature i do 32 Celzijevca

Sutra bi u Hrvatskoj trebalo biti pretežno sunčano, poslijepodne u unutrašnjosti mjestimice uz umjerenu naoblaku, a na krajnjem jugu moguć je i poneki kratkotrajni pljusak. Vjetar na kopnu slab i sredinom dana umjeren sjeveroistočni. Na moru će puhati umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a u Dalmaciji će sredinom dana okrenuti na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 11 do 15, duž obale od 19 do 24, a najviša dnevna od 24 do 29 na kopnu i od 28 do 32 °C na moru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...