Od sutra velike promjene na hrvatskim cestama, iz HAK-a uputili posebno priopćenje za vozače

U ponedjeljak, 4. rujna, početak je nove školske godine, zbog čega će na cestama biti velik broj školaraca pa iz Hrvatskog auto-kluba vozače pozivaju na poseban oprez.

S obzirom na to da su pješaci, osobito djeca, najosjetljiviji sudionici u prometu, od vozača se očekuje pojačan oprez i izuzetno oprezna vožnja u blizini škola i vrtića, ali i na svim ostalim cestama koje vode prema njima.

Vozači, pridržavajte se prometnih propisa i pravila i poštuje prometne znakove. Pazite na djecu koja hodaju uz cestu jer su zaigrana kao da su još na odmoru i nisu usredotočena na promet. Podsjećamo vas da je brzina kretanja vozila u blizini škola i vrtića ograničena na najviše 40 km/h, poručili su iz HAK-a.

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi, izvijestili su u nedjelju ujutro iz Hrvatskog auto-kluba.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 t na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u nedjelju od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

Promet osobnih vozila povremeno je pojačan na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom, u oba smjera.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...