Pripadnici HGSS-a spašavali mlađeg stranog državljanina na Biokovu

Jučer popodne, HGSS Stanica Makarska zaprimila je dojavu o mlađem stranom državljaninu koji se izgubio na području Biokova i ne može se dalje samostalno kretati. Na teren su odmah izašle Stanice Split i Makarska.

– Kada su spašavatelji došli do njega, utvrdili su da se nalazi na izrazito nepristupačnoj lokaciji kuloar Potočine ispod Bukovca, te da je pretrpio ozljede. Za sigurno spuštanje unesrećenog do prvih kuća, potrebno je savladati cca 550 metara visinske razlike. U akciji spašavanja noćas je sudjelovalo 15 spašavatelja. Zbog izazovnih i opasnih uvjeta, posebice tijekom noći, dio spašavateljske ekipe prespavao je na Biokovu. Trenutno se na teren upućuju dodatne snage iz Stanica Makarska, Split, Dubrovnik, Orebić i Šibenik, izvijestili su iz HGSS-a.

– Molimo sve posjetitelje planina da budu oprezni, da nose adekvatnu opremu te da se informiraju o trenutnim uvjetima prije nego se upute u planine. Sigurnost je na prvom mjestu, poručuju spašavatelji.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...