SRETAN KRAJ Ukrajinski supružnici jedva izvukli živu glavu nakon što je njihov kajak odnijela bura

Jučerašnji utorak, 26. rujna, dvoje stranih državljana iz Ukrajine zasigurno mogu pamtiti kao dan u kojem su proživjeli uzbuđenje vožnje na moru kajakom na napuhavanje, ali i panični strah u susretu s olujnim vjetrom dok ih nije pronašla posada riječke pomorske policije.

– Ukrajinski supružnici od 29 i 30 godina željeli su, naime, svom odmoru u Jadranovu dodati i „plovljenje“ plastičnim kajakom po moru koji je za njih skoro mogao završiti tragično.
Oko 17 sati uputili su se na more bez prethodne provjere pomorske vremenske prognoze pa ih je sustigla jadranska bura, olujni vjetar zbog kojega se više nisu mogli vratiti u mjesto otkuda su krenuli. Zahvaljujući brzoj reakciji trojice policajaca s posade plovila riječke postaje pomorske policije Ukrajinci su pronađeni i vraćeni u Jadranovo, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Policijski službenici su zaprimili dojavu u 17.47 sati da su uočene dvije osobe u kajaku koje more nosi te su odmah krenuli u potragu. Za oko pola sata na obali otoka Krka u blizini uvale Kantrišče pronašli su uplašene supružnike s kajakom te ih prenijeli na policijski brod i dovezli u Jadranovo.

U razgovoru s turistima saznalo se kako su uslijed jakog udara vjetra supružnici s kajakom nošeni i na stijene pa je tako 30-godišnjak zadobio i lakšu ozljedu.

Ovaj izlet je srećom po spomenute Ukrajince sretno završio i još jednom pokazao spremnost policije za promptnim i učinkovitim djelovanjem kako na kopnu i u zraku, tako i na moru.

Sigurnost svakog građanina i gosta lijepe naše hrvatskoj policiji nije samo namjera i želja već obveza, misija i predano poslanje.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...