Tjedan filantropije Zadru donio novi mural na zidu uz Odjel za ginekologiju

Od danas je ogradni zid uz Odjel ginekologije Opće bolnice Zadar ljepši za jedan novi mural, a sve u sklopu Tjedna filantropije koji traje u našem, kao i u drugim hrvatskim gradovima.

Ovo je središnje događanje Tjedna filantropije koje priređuje Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

– Tjedan filantropije organiziramo već osam godina za redom. To je jedna europska inicijativa, mi smo se uključili kao nositelji i uključujemo zaklade u cijeloj Hrvatskoj koje djeluju s različitim aktivnostima da podrže Dan filantropije i oko toga razviju nekakve aktivnosti kojima će pokazati građanima i lokalnoj zajednici da se uključe i oni, i pokazati što to jest filantropija. Središnje događanje smo organizirali u Zadru u krugu Opće bolnice Zadar. Oslikat će jedan zidni mural u suradnji s tri zadarske škole. Isto tako, uredit ćemo dio okoliša tako da će se djeca uključiti u sadnju, a u našem IMPACT centru smo organizirali za najmlađe radionice gdje će izrađivati igračke za djecu koja su smještena na Pedijatriji, kazala nam je to Ines Katić, pomoćnica za međunarodne i razvojne programe u Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva.

Katić napominje kako im je jako važno da se mladi uključe u ovu akciju, čak najvažnije, jer je to poruka koju žele poslati.

– Na mlađima svijet ostaje i želimo ih odgajati u vidu ciljeva održivog razvoja, da usmjere svoj život tome, rekla nam je Katić.

Što tiče samog murala, on se nalazi na pozadinskoj strani Odjela za ginekologiju jer su simbolično htjeli prikazati važnost tog odjela.

– Danas smo s dobrim društvom, slikat ćemo zid rodilišta tehnikom sprej. Dobra je ideja bila da na ovaj sivi zid donesemo malo života u grada Zadar. Slika prikazuje rode koje donose djecu u Zadar, pojasnio nam je Miro Perković Modul, umjetnik, kaligraf i muralist, ujedno i grafiter.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...