Veliki Alumni susret na Boriku; Njemačka centrala za školstvo u inozemstvu okuplja bivše DSD-ovce

Ovu subotu, 23. rujna, Njemačka centrala za školstvo u inozemstvu (ZfA) organizira spektakularan događaj koji će okupiti bivše DSD-ovce i njihove nastavnike iz cijele Hrvatske. Radi se o velikom alumni susretu, posvećenom svima koji su sudjelovali u polaganju za prestižnu Njemačku jezičnu diplomu, poznatu kao Deutsches Sprachdiplom.

Ovom prigodom, očekuje se sudjelovanje više od 70 osoba, a među njima će se naći više od 50 alumnija iz različitih dijelova Hrvatske, koji su prethodnih godina uspješno položili ispite za Njemačku jezičnu diplomu II (DSD II), što svjedoči o njihovom zavidnom znanju njemačkog jezika na razini B2/C1. Također, priključit će im se i mladi DSD II apsolventi koji se ove godine pripremaju za isti izazov. Ovaj poseban susret ne bi bio potpun bez prisutnosti njihovih nekadašnjih nastavnika, kako hrvatskih tako i njemačkih učitelja DSD-a koji su uložili mnogo truda i znanja u njihovu edukaciju.

Posebnu čast događaju dodaje i prisustvo njemačke lektorice iz Njemačke službe za akademsku razmjenu (DAAD), koja trenutno djeluje na Odsjeku za germanistiku Filozofskog fakulteta u Zadru.

Nakon četvrt stoljeća uspješnog rada hrvatskog DSD-programa, bivši učenici su danas postali iskusni radnici i studenti te su putem alumni-mreže ostali povezani kako međusobno, tako i s današnjim generacijama učenika koji se pripremaju za DSD ispite. Ova mreža omogućuje im da podrže jedni druge, razmjenjuju iskustva i pruže pomoć maturantima na putu prema studiju ili u poslovnom životu.

U cilju obilježavanja ovog značajnog jubileja, ZfA je odlučila pozvati sve hrvatske DSD-alumnije na veliku zabavu u predivni Zadar. Susret će započeti u popodnevnim satima, a vrhunac večeri bit će službeno pozdravljanje sudionika u 17:00 sati, nakon čega će uslijediti otvaranje zabave uz bogat bife, glazbu i ples. Naši gosti stižu iz različitih dijelova Hrvatske, a također očekujemo i dragocene goste iz Savezne Republike Njemačke.

Ovaj alumni susret obećava nezaboravno iskustvo i priliku za ponovno povezivanje starih prijatelja te stvaranje novih veza unutar DSD zajednice. Neka ova obljetnica bude još jedan svijetli trenutak u bogatoj povijesti DSD programa u Hrvatskoj.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...