Vratolomije Danijela Jusupa; Odlaze mladi igrači, pitanje je hoće li se ikada više vratiti u KK Zadar!?

Ne tako davno sportski direktor KK Zadar, Denis Pleslić, nakon potpisa Luke Božića slavodobitno je izjavio kako je roster prve momčadi zaključen. U zanosu sreće i optimizma čak je hrabro najavio i veću minutažu u nadolazećoj sezoni za mlade domaće igrače. Međutim, trener Danijel Jusup je imao drugačije planove. Klub je pred sam početak sezone napravio  mini rekonstrukciju rostera prve ekipe. Napravio bi iskusni stručnjak još i veće promjene, ali ga je kronični nedostatak novca u klupskoj blagajni u tome spriječio. Ciljao je zadarski “head coach” i na skuplju prinovu od slovenskog bek-šutera Petra Vujačića, ali je američki playmaker Daishon Knight koji je lani nastupao za HKK Široki, odbio neozbiljni tromjesečni ugovor koju mu je ponudio KK Zadar.

Već neko vrijeme slušamo Jusupovo zapomaganje kako mu u ekipi nedostaje razigravač te da je neophodno pojačati momčad upravo s igračem na poziciji organizatora igre. Napravljena je i predigra na ABA Superkupu u Podgorici, gdje je prvi trener kluba s Višnjika izveo rezervnu momčad bacivši “u vatru” mlade igrače. Nakon povratka iz glavnog grada Crne Gore, trener Zadra koji je poznat kao stručnjak s “čvrstom stavom” javno je konstatirao kako mladi igrači ove sezone neće moći značajnije participirati u ABA ligi. Zanimljivo. Naime, Danijel Jusup je u pripremnom periodu jasno i nedvosmisleno ustvrdio da će mlađi igrači ove sezone imati svoje minute zbog skraćenog rostera. Nije moguće da je trener nakon tri utakmice i to bez glavnih igrača Luke Božića i Darija Drežnjaka naglo promijenio mišljenje o mladim zadarskim snagama? Ne mogu mjerilo biti tri susreta u kojima je Zadar nastupio drastično oslabljen. Zar je Danijel Jusup očekivao od Antonija Sikirića i Krševana Klarice da se bez Božića i Drežnjaka igra ravnopravno protiv Budućnosti i supertalentirane Mege?

Posebno je zanimljiv način na koji je trener košarkaša Zadra otpisao zadarske mladiće. Učinio je to javno u medijima i to poprilično bezosjećajno i oštro. Na Superkupu je bilo još igrača koji su odigrali na vrlo niskoj razini, ali oni u medijima nisu dobili “jezikovu juhu” od strane zadarskog stratega. Očito je da u svlačionici ne vrijede isti kriteriji za sve igrače. S jedne strane, domaći zadarski momci nemaju pravo na pogrešku i s njima se nema strpljenja, a s druge strane igrači “sa strane” imaju puno veći kredit kod trofejnog zadarskog stručnjaka. Najbolji primjer je Patrik Jambrović koji je možda i najlošiji igrač u pripremnom razdoblju, ali prema njemu je Danijel Jusup iz nekog razloga blag. Možda iz razloga što ga je osobno doveo u KK Zadar i to još početkom srpnja. Prozivanjem Jambrovića – Jusup bi priznao vlastitu grešku, a to njegov ego izgleda ne može probaviti. Stoga je najlakše sve ono loše svaliti na mlade igrače, od kojih je Sikirić svoju košarkašku sreću potražio u Zaboku.

Treba postaviti i pitanje zašto se na kraju nije potpisao playmaker umjesto Petra Vujačića – koji je bek-šuter. Momčad je i dalje bez pravog organizatora igre, a doveden je igrač koji pokriva poziciju na kojoj igra talentirani domaći šuter Krševan Klarica. Kakva se poruka šalje Klarici koji je inače pravi borac, koji šuti i radi, ali i nekim budućim talentiranim Zadranima? Šalje im se jasna poruka kako u KK Zadru za njih nema strpljenja te da neće dobiti pravu priliku. Ovo bi bilo razumljivo da je Klub financijski stabilan i da mu je od vitalne važnosti što bolji plasman u ABA ligi. Ali, realnost je posve drugačija. KK Zadar je klub koji živi na financijskom rubu i koji potpisuje igrače na rok od tri mjeseca. Zbog svega toga potpuno su nerazumljive ove trenerske “vratolomije” Danijela Jusupa.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...