Blokiran račun Općine Stankovci zbog ovrhe; Načelnik Perica: “Doveden je u pitanje rad Općine, dječjeg vrtića i komunalnog poduzeća”

Prije nekoliko dana Općina Stankovci doživjela je priličan šok uslijed blokade računa zbog ovrhe koja se dogodila na datum 27. rujna, kada su s računa Općine skinuta sva sredstva koja su se tamo nalazila.

Naime, rezultat je to sudske presude zbog izgradnje ceste Radašinovci-Dobra Voda zbog koje je Financijska agencija izvršila ovrhu općinskog računa.

Kako nam je rekao načelnik Stankovaca, Željko Perica, trenutno se poduzimaju sve radnje u zaštiti Općine i računa.

– Pišem dopis prema onima koje smatram da su odgovorni za to da, na sebe preuzmu dio krivice, pa ćemo vidjeti, kazao nam je Perica kojem nije nimalo jednostavno u situaciji koja je snašla ovu općinu.

– 27. rujna je ovršen račun, skinuta su sredstva i svaki dan se skidaju. Nama su skinuli sve što se nalazi na računu, a to je negdje iznos oko 66.000 eura, a ukupni iznos je preko 323.000 eura. Time je doveden u pitanje rad Općine, rad dječjeg vrtića gdje imamo 12 ljudi zaposleno, rad komunalnog poduzeća, sviju nas. Sad smo pokrenuli prijedlog da se ide s obustavom, ali to je procedura koja traje od 30 do 60 dana da se utvrdi koji dio možemo plaćati mjesečno. Baš je malo nezgodan trenutak, imamo podignuto nekoliko javnih nabava, nekoliko projekata je u realizaciji, rekao nam je stankovački načelnik.

Dakle, ovrha koja je blokirala rad Općine vezana je, kako smo spomenuli, uz izgradnju ceste.

– Ovrha je za cestu za koju je Vlada donijela odluku da će graditi skupa s Ministarstvom obrane i Zadarskom županijom. Općina Stankovci bila je naručitelj, sukladno dogovoru. Nadzorni inženjer bio je iz Hrvatskih cesta, Hrvatske ceste nikad nisu doznačile Općini Stankovci taj iznos nego tek kasnije podizvođaču izvođača cesijom, tako da tu ima svašta, pojasnio nam je Perica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...