CIBONA DOLAZI POBIJEDITI, Jakša Vulić: “Utakmica će probuditi interes zadarskih gledatelja!”

Sutra, u petak 27. listopada s početkom u 20 sati u dvorani Krešimir Ćosić, na rasporedu je utakmica petog kola ABA lige u kojoj se sastaju Zadar i Cibona. Utakmicu će suditi Josip Radojković, Krunoslav Peić i Gordan Terlević (svi iz Hrvatske).
Na ljestvici regionalne lige vodeći su s omjerom 4:0 Crvena zvezda i Budućnost, Zadar je sedmi s učinkom 2:2, dok Cibona i Mornar uz omjer 0:4 zauzimaju posljednja dva mjesta na ljestvici.
Trener Cibone Jakša Vulić najavio je susret sa Zadrom te ističe kako će njegovi igrači dati sve kako bi upisali prvu pobjedu u ABA ligi.
– S obzirom na situaciju u Ciboni mogu reći da je Zadar veliki favorit, ali to ne znači da ćemo doći s bijelom zastavom. Želimo napraviti sve kako bi došli do prve pobjede! Prije svega, morat ćemo dobro odgovoriti na njihovu fizičku snagu. Moramo obratiti pozornost na njihov napadački skok koji će odrediti tijek utakmice. Hoću reći, da im ne smijemo dozvoliti previše drugih napada, samim time i naši izgledi za pobjedom će rasti. Ako uspijemo produžiti prirode dobre igre koje smo imali u Podgorici kod Budućnosti i u Beogradu protiv Partizana, i ako popravimo obrambeni segment, u tom slučaju sam siguran da se ravnopravno možemo nositi sa Zadrom, govori Vulić i nastavlja:
– Dolazimo u kompletnom sastavu, ali moram naglasiti da primarnu selekciju nismo završili jer smo planirali dovesti još jednog igrača. Tu se najviše spominjalo ime finskog reprezentativca Jacoba Grandisona, ali se njegov dolazak nije realizirao. Svi klubovi u ABA ligi su se manje-više uspjeli dodatno pojačati. Nažalost, Cibona ovog trenutka to nije u mogućnosti zbog poznatih blokada. Definitivno nam je to još jedna otežavajuća okolnost, ali moramo se s time nositi i pokušati djelovati najbolje što možemo, trener Cibone spominje i atmosferu koja će sutra biti u Zadru:
– U dvorani Krešimir Ćosić je uvijek dobra atmosfera, pogotovo sada kada je Zadar ušao u mini seriju od dvije pobjede u nizu regionalnoj ligi. Sigurno će sutrašnji dvoboj probuditi dodatni interes domaćih gledatelja, smatram da mojim igračima igrati u takvom ambijentu može biti samo poticaj. Meni osobno uvijek je bio gušt igrati, ali i voditi momčadi u takvim okolnostima, zaključio je Jakša Vulić
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...