Danas krenula zimska linija Zadar-München koja će prometovati dva puta tjedno, Klišmanić: “Vjerujemo da je ovo samo početak”

Danas je u Zračnoj luci Zadar svečano obilježeno uvođenje redovitih međunarodnih letova Croatia Airlinesa na novoj zimskoj liniji Zadar – München dolaskom prvog zrakoplova na zadarski aerodrom.

Ta je linija dovezla putnike u Zadar i drugu skupinu odmah odvezla u München, a njena je prednost što će prometovati i tijekom zimskih mjeseci tijekom kojih, poznato je, prestaju letovi prema destinacijama izvan Hrvatske.

U povodu uvođenja nove linije svi putnici na današnjim letovima (OU4674 München – Zadar i OU4675 Zadar – München) nagrađeni su voucherom u iznosu od 20 eura, koji se može iskoristiti prigodom kupnje zrakoplovne karte za sljedeće putovanje Croatia Airlinesom.

– Zadovoljstvo mi je što danas imamo prigodu ugostiti prvi zimski let Croatie Airlines na međunarodnoj liniji prema Münchenu što je rezultat zajedničkih napora nas i Croatie Airlines da se i tijekom zime Zadar poveže s međunarodnim odredištima. Vjerujemo da je ovo samo početak jer smo sigurni da interes za posjete Zadru postoji i tijekom zimskih mjeseci i vjerujemo da ćemo ovim nastaviti s ovim rezultatima koji, kao što ste vidjeli prošlih godina, u uzlaznoj putanji i vjerujemo da će tako i ostati, rekao je tom prigodom Josip Klišmanić, direktor Zračne luke Zadar.

Podsjetio je na godinu 2007. kada je Ryanair krenuo tek s jednom linijom prema Londonu u odnosu na situaciju koja je danas.

– Vjerujemo da je i ovo isto samo početak. Svaki početak je zapravo i prvi korak koji je uvijek obično i najteži, ali vjerujemo da je ovo put u jednom pravcu koji će nam donijeti puno veći broj zimskih linija što će zapravo i promijeniti turističku sliku ove destinacije tijekom zime. Za iduću se sezonu radi red letenja, tako da smo još u pregovorima, ali očekujemo da će biti novih linija i da će biti povoljnih vijesti za našu destinaciju, zaključio je Klišmanić.

Let uz Münchena dočekala je i Marija Pavić, voditeljica prodaje Croatia Airlinesa;

– Nama je jako drago što smo zajedno s našim partnerima Zračnom lukom Zadar i turističkim zajednicama grada i županije pokrenuli ovo izravnu liniju za München. To daje mogućnosti putnicima iz ove županije da putuju ne samo u München nego s našim partnerima preko Münchena i diljem svijeta, a sigurni smo da će ova linija doprinijeti razvoju turističkih potencijala grada i županije u zimskom razdoblju kao i još boljem uspjehu Zračne luke Zadar.

Inače, Croatia Airlines je najavila nabavku novih zrakoplova i to Airbus i postupno će zamijeniti cijelu flotu upravo s tim zrakoplovima.

Nova je linija od velike koristi i za razvoj zimskog dijela turizma Zadra i županije, istaknula je to Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije.

– Naravno da je neopisivo korisno imati zimsku liniju koja će povezati Zadar i cijelu ovu regiju ne samo s našim najznačajnijim tržištem, njemačkim i Bavarskom, već i omogućiti putnicima da putuju iz cijelog svijeta i dođu u Zadar. Veza koja to omogućava stvara podlogu za cjelogodišnji turizam ovdje u Zadru, a to je jedna od naših strateških ciljeva i ciljeva hrvatskog turizma i zasigurno će doprinijeti razvoju nekih novih segmenata poput kongresnog turizma koji se vraća nakon pandemije u sve većem obliku, istaknula je Kadija.

Prvim letom iz Münchena stigao je i Michael Haeffner, direktor putničkog razvoja na aerodromu u Münchenu.

– Čast mi je što sam bio na ovom letu iz Münchena u Zadar. Za nas je to velika čast da imamo ovaj direktni let za Zadar s našim partnerom Croatia Airlinesom. Sad tijekom zime imamo pet linija iz Münchena u Hrvatsku i ovo je vrlo važna destinacija za nas. Nadam se da će ova nova ruta donijeti puno uspjeha Zadru, Münchenu i također Croatiji Airlines, poručio je Haeffner.

Do sredine siječnja 2024. godine zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika povezivat će Zadar i München dvaput na tjedan – utorkom i subotom. Letovi će se obavljati zrakoplovima Dash 8-Q400 kapaciteta 76 sjedala, a putnici na internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr mogu kupiti povratne zrakoplovne karte po cijeni već od 162 eura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...