FANTOMSKA ODLUKA; KK Zadar nije tražio odgodu utakmice sa Zabokom, Dundov: “Više nam odgovara nedjelja!”, Rukavina: “Izašli bi im u susret!”

Košarkaši Zadra odigrat će ovog vikenda dvije utakmice u razmaku od samo 23 sata. Najprije Krka u subotu u Novom Mestu s početkom u 17 sati, potom kući protiv Zaboka u nedjelju od 18 sati.

Je li se ipak moglo izaći u susret KK Zadar i promijeniti termin utakmice sa Zabokom, odgovor nam je dao predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS), Nikola Rukavina.

– HKS štiti hrvatske klubove koliko god može! Dogovaramo se s ABA ligom i oni vrlo su korektni. Vrlo kvalitetna je suradnja s ABA ligom po pitanju delegiranja utakmica i pomicanja termina. Na žalost nekad se to ne može.

Zadar igra u subotu s Krkom, je li HKS mogao prebaciti nedjeljni termin susreta sa Zabokom?

– Ako je HKS već odlučio da Zadar igra u nedjelju, pitam Vas je li onda i ABA liga mogla prebaciti da Zadar s Krkom igra u petak?

Da je KK Zadar zamolio HKS da utakmicu s Zabokom igra u nekom drugom terminu, možda ponedjeljak ili srijeda, bi li im izašli u susret?

– Sigurno bi im se izašlo u susret! U situaciji kada je to moguće, ako nije dogovoren neki TV prijenos. Ali ja ne znam je li KK Zadar tražio pomicanje termina utakmice sa Zabokom. Inače, kada možemo izlazimo u susret. Naravno da je i nama u interesu da ti dečki dođu spremni i zdravi te da se ne ozljeđuju i ne umaraju.

Potražili smo odgovor i druge strane. Odgovor je li KK Zadar tražio odgodu susreta sa Zabokom dala nam je vršiteljica dužnosti direktorice Kluba, Vana Dundov:

– Nismo tražili odgodu utakmice protiv Zaboka. Da smo tražili promjenu termina, HKS bi vjerojatno na to pristao. Htjeli smo zbog nekih drugih razloga susret igrati u nedjelju. Naime, Klub je donio odluku da nam više odgovara odmah igrati u nedjelju, da ne igramo u ponedjeljak. Inače, KK Zadar traži promjene termina, na način kako njemu odgovara Ove godine nemam problema s HKS-om kao što sam imala prijašnjih godina, zaključila je Dundov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...