FOTO Monika Leskovar i Branimir Pustički zajedno sa Zadarskim komornim orkestrom otvorili novu koncertnu sezonu

Nova koncertna sezona 2023./2024. počela je na najbolji mogući način  – koncertom “U sjećanje na Valtera Dešpalja”, koji je priređen sinoć u crkvi sv. Krševana. Inače, ovim je koncertom otpočeo i novi Dalmatinski ciklus Koncertnog ureda Zadar.

Nastupali su Zadarski komorni orkestar uz dvoje violončelista, Moniku Leskovar i Branimira Pustičkog, koji su oboje bili učenici pokojnog Valtera Dešpalja.

– Velika mi je čast i pogotovo što je na sjećanje našem dragom profesoru Dešpalju. Program je, naravno, posvećen, violončelu i kompozicijama napisanim za naš instrument. Sve je uvijek zahtjevno ako se želi dobro i kvalitetno odsvirati, to su sve vrhunska djela, ali je i veliko zadovoljstvo. Profesor je stvorio generacije nas violončelista i prenio nam je nesebično svo svoje znanje koje stekao kroz cijeli život i kroz svoju bogatu karijeru. On je živio za svoje studente i stvarno je to nesebično dijelio i dalje živi kroz glazbu i kroz kolege, rekla nam je prije koncerta Monika Leskovar, koja je ujedno bila i umjetnička ravnateljica ovog koncerta.

Na početku je Zadarski komorni orkestar odsvirao Mozarta, a nakon toga je Leskovar zajedno s orkestrom odsvirala Haydnov koncert za viončelo, a nakon toga joj se pridružio Branimir Pustički te su zajedno odsvirali Vivaldijev Koncert za dva violončela i gudače u g-molu, zatim skladbu Violoncelles, vibrez Giovannija Sollime dok je za kraj orkestar odsvirao Griegovu Holberg-suita.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...