INICIJATIVA Besplatan parking za pacijente koji dolaze na pretrage i liječenje u zadarsku bolnicu

Obzirom da se parking ispred Opće bolnice Zadar naplaćuje, postavilo se pitanje što je s pacijentima koji dolaze u bolnicu na neke duže pretrage. Naime, nezavisna vijećnica Anadia Kožul na Gradskom je vijeću iznijela inicijativu da se u tim slučajevima, kad se radi o pacijentima koji moraju provesti duže vrijeme u bolnici, parking ne naplaćuje.

– Nedavno se na tom parkingu uvelo naplaćivanje što apsolutno pozdravljam, pogotovu u ljetnim mjesecima kada se tamo znalo i kampirati i to po 15 dana. Međutim, smatram da to nije fer prema ljudima koji dolaze u bolnicu na pretrage, na liječenje i u posjete. Još one posjete što traju od 3 do 4, to je jedan euro i to je u redu. Međutim, imate pedijatriju gdje majke ostaju i po 10 sati i to je 10 eura samo zato što je došla biti sa svojim djetetom. Moj prijedlog je, ako može Cinestar, ako može Kaufland, ako može Interspar, da se, kad se ide u bolnicu na pretrage, na dulje posjete kao što su na pedijatriji, uvede nekakav kod koji će vam na izlazu iz bolnice otvarati vrata parkinga i da nemaju potrebe plaćati parking bolesnici koji su došli. Jedan momak je došao i sam se dovezao u bolnicu i hitno je ostavljen i navečer smo mu na autu našli kaznu. Što je mogao? Eto, imao je slučajno nekoga da dođe po taj auto, a da nije, tko zna koliko će ostati u bolnici i bi li cijelo vrijeme platio parking. Smatram da smo to dužni napraviti našim građanima. Ako mogu trgovački centri, onda je nakaradno da ne može jedna bolnica, iznijela je u svom prijedlogu vijećnica Kožul.

Gradonačelnik Branko Dukić pozdravio je inicijativu te obećao:

– Nisam upoznat s naplatom parkinga, odnosno s modelom kojim se naplaćuje. Slažem se s vama da taj dio koji provedu u bolnici trebaju imati neki “osigurač” da se to njima ne naplati. Razgovarat ću s ravnateljem pa ću najprije da vidim koji je sustav naplaćivanja pa ću vas izvijestiti o namjerama koje oni imaju po tom pitanju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...