Kava u ormaru s odjećom? Kad pročitate ovo, neće vam biti toliko čudno…

Ovaj, uobičajeno kuhinjski sastojak, može biti itekako koristan i vašem ormaru.

Povremeno možete primijetiti da vaš ormar ima miris koji se može opisati samo kao pljesniv. Ovaj miris često dolazi od prevelike količine vlage u vašem ormaru, a obično znači da vaš ormar nije dobro prozračen ili da je prostor posebno vlažan.

Ako ništa ne poduzimate, ova se pljesnivost može prenijeti na vašu odjeću. Ipak, nemojte početi paničariti – postoji jednostavan način da spriječite da taj miris pljesnivi prodre u vaše dragocjene džempere, a za to je potrebno samo malo kave.

Osim za pripremu vrućeg jutarnjeg napitka koji vas razbuđuje, kave će također djelovati kao dezodorans u vašem ormaru i ukloniti sve neugodne mirise.

Osim pljesnivosti, odjeća koja nije dobro osušena ili znojni predmeti također mogu stvarati neugodne mirise u vašem ormaru.

Druge metode poput odvlaživača dobra su stvar za ulaganje, ali ako vaš ormar već ima taj izdajnički miris, neće pomoći da ga se riješite. Osim toga, vjerojatno već imate kavu u svom domu, što znači da možete odmah započeti kako bi vaš ormar mirisao svježe.

Ovu neočekivanu upotrebu kave vrlo je jednostavno izvesti, prenosi N1.

Prikupite mljevena zrna kave i vrećicu od gaze prije nego što dodate nekoliko velikih mjerica kave u vrećicu.

Zatim, sve što trebate učiniti je objesiti napunjenu vrećicu u svoj ormar. Za lakše vješanje upotrijebite vješalicu ili kuku — s obje strane ormara. Ostavite vrećicu s kavom nekoliko dana da učini svoju čaroliju i bit ćete zadivljeni razlikom koju čini u vašem ormaru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...