Kruzer MSC Splendida ipak nije pristao u Gaženici, spriječio ga jak vjetar; Pevec: “To su normalne stvari koje se događaju u svim lukama”

Današnje olujno jugo nije samo utjecalo na redoviti pomorski promet, već je onemogućilo pristajanje najavljenog kruzera MSC Splendida u luku Gaženica. Podsjetimo, za danas je bio najavljen dolazak ovog kruzera, drugog najvećeg koji je trebao pristati u zadarskoj luci. Da će to tako biti, dalo se naslutiti zbog manevara ovog velikog broda tijekom jutra u zadarskom kanalu.

– Nažalost, nije uspio pristati zato što je vjetar bio prejak. Bili su i remorkeri i piloti na brodu kao i inače, ali, nažalost, nije uspio pristati radi vjetra i vremenskih uvjeta. To su apsolutno normalne stvari koje se događaju u svim lukama i ne događaju se nikakve posebne stvari, rekla nam je Rebeka V. Pevec, generalna menadžerica Zadar Cruise Porta.

Kako nam kaže, nije stvar u zadarskoj luci već je to nešto normalno što se događa u kruzing industriji.

– To vam se doista svugdje događa. Uvijek postoji mogućnost da ćete ili dobiti neki dolazak, kao što smo dobili jučer Viking Neptun koji nije bio planiran, ali je došao. Isto tako smo imali Explorer of the seas od Royal Caribbean koji isto nije mogao biti u drugoj luci pa je došao kod nas. To su takve promjene koje su apsolutno normalne u ovom biznisu. Brodovi dolaze redovito, ponekad se dogodi da nažalost ne mogu pristati. Opet, s druge strane, ne mogu pristati negdje drugdje pa dođu kod nas dodatno. Kao jedna kruzerska destinacija trebamo se naviknuti na takve stvari. Ja sam naviknuta zato što nakon svih tih godina znam da neki put morate promijeniti itinerer radi više sile, vremenskih prilika, geopolitičkih stvari itd. Kruzing industrija vam je jako je promjenjiva, jedan dan je ovako, za dva dana može biti nešto posve drugačije. Isto kao s avionima, avioni mogu poletjeti ili ne, ovisno o tome imate li magle, jaki vjetar, nekakvo nevrijeme, tehničke probleme. Manje-više se isto može dogoditi i brodovima. Zadnjih par godina imali smo takvih momenata, ali sve je ovisilo o vremenu, pojasnila nam je Pevec.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...