Lidl će svojim zaposlenicima isplatiti bonus za inflaciju, znamo i koje će biti cifre

Zaposlenici Lidla u Njemačkoj ponovno će dobiti bonus za inflaciju. Isplata bonusa vezana je uz 50. obljetnicu ovog trgovačkog lanca.

Lidl će svojih gotovo 100.000 zaposlenika ponovno  nagraditi isplatom naknade za inflaciju, prenosi Fenix magazin.

Naknada je vezana uz 50. obljetnicu lanca, a zaposlenici na puno radno vrijeme dobivaju 500 eura. Tko je zaposlen na manje, dobiva 250 eura. Zaposleni na pola radnog vremena i studenti koji rade primit će 150 eura.

Premija je oslobođena poreza i socijalnog osiguranja u skladu sa saveznim propisima. Njemački mediji pišu kako ove informacije dolaze iz interne komunikacije tvrtke.

Lidl je ove godine u Njemačkoj proslavio 50 godina postojanja. Povijest Lidla započela je 1973. s prvom podružnicom u njemačkom Ludwigshafenu, koju je osnovao sada 83-godišnji Dieter Schwarz.

Danas tvrtka ima više od 3.200 podružnica i 93.000 zaposlenika u Njemačkoj. Lidl je od 2009. godine aktivan i u online maloprodaji, no za razliku od svojih poslovnica – u online prodaji fokus nije stavljen samo na hranu. O

Lidl je sada zastupljen u preko 30 zemalja svijeta, a od prošle godine kupcima u Njemačkoj nudi i usluge selidbe.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...