Mate Lukić o HNK Zadar: “Gojuna bih potjerao odavno, skeptičan sam, razmislit ću kako glasovati!”

HSP-ov gradski vijećnik Mate Lukić, osvrnuo se na točku dnevnog reda o privatizaciji HNK Zadar, o kojoj će se raspravljati na sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra, u utorak, 17. listopada.

– Radi se o osjetljivoj temi. Već smo napravili propuste, Sjetimo se samo onog bijelog Mercedesa. Treba biti prilično oprezan pri svakoj odluci kada je riječ o HNK Zadar. Želim istaknuti kako je nogomet bitan u Zadru. Sjetimo se samo zlatnih vremena kada smo igrali u Prvoj hrvatskoj ligi i koliko je to važno za mlađe naraštaje. HNK Zadar igra četvrtu ligu, samim time želim reći koliko se naš nogomet srozao te kako ne privlači više mlade generacije. Kod mene na Sinjoretovu svi igraju mali nogomet jer imamo malonogometni klub koji je jedan od jačih u Zadarskoj županiji, a kako će glasati kada bude “stani-pani” oko točke o privatizaciji HNK Zadar, Lukić je mudro odgovorio:

– Još ću razmisliti! Probat ću vidjeti tko ima argumente za, a tko protiv. Slušat ću i jednu i drugu stranu. Ali poprilično sam skeptičan jer mi se nameće pitanje zbog čega bi netko ulagao novac u četvrtoligaša. S druge strane, super bi bilo kada bi se HNK Zadar maknuo s “gradske sise”. Ali se bojim da to neće biti baš lako, to mi zvuči predobro da bi bilo istinito. Naime, kada netko zagrize čvrsto i hrani se s novcem iz gradskog proračuna – to se ne pušta baš lako! Smatram da se Iva Bokanović trudi i bori. Što se tiče Damira Kneževića, mišljenja sam kako je on totalni promašaj, a jedna od mojih najvećih političkih grešaka je bila podrška pozajmici od 2 i pol milijuna kuna. Krešimira Gojuna bih potjerao još odavno! Zar on nije vozio onog Mercedesa nakon što smo izglasali pozajmicu. Upravo je ta pozajmica jedan od dva razloga zbog čega smo imali puno lošiji rezultat na posljednjim lokalnim izborima, zaključio je Lukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...