“Poskoci” ogorčeni uništavanjem spomenika Franku Lisici: “Oni koji su to napravili nisu zaslužili da slobodno šeću po Republici Hrvatskoj”

Povodom uništavanja spomenika Franku Lisici na brdu Štrkovača kod Polače, svoje negodovanje tim činom izrazili su i članovi Udruge specijalaca Domovinskog rata “Poskoci”.

“Suočeni sa vandalskim činom koji se je dogodio proteklih dana u mjestu Polača na brdu Štrkovača, mjestu pogibije heroja Domovinskog rata, našega suborca Franka Lisice, ne možemo a ne reagirati makar na način da iskažemo veličinu gorčine sa kojom smo doživjeli informaciju da je oskrnavljena bista našemu suborcu Franku Lisici.

Ne možemo ne spomenuti da je mjesto pogibije našega heroja i brata za sve pripadnike Specijalne jedinice policije „Poskoci” Zadar, ujedno i Sveto mjesto, mjesto gdje smo umjesto njega mogli život izgubiti bilo koji od nas koji smo u to vrijeme hrabro stali u obranu i zaštitu stanovništva mjesta Polača, a koje je baš u to vrijeme nakon učestalog maltretiranja i šikaniranja, oduzimanja vozila i sl. bilo glavno žarište da možda docie i do nevictenog zločina prema lokalnom stanovništvu, a što je prethodilo i prijašnjim orgijanjima po kojekakvim okupljanjima tzv. pevaljkama i sl. gdje su se pjevale najortodoksnije srbijanske pjesme, znači u vrijeme kad je za Hrvatski narod bilo izrazito opasno spomenuti i riječ Hrvatsku, a da ne završe u zatvoru ili sl. Da je tomu tako najočitije nam govori pojavljivanje pjesme vokalno instrumentalne grupe „Prljavo kazalište” legendarne „Ruže Hrvatske”, kojom prilikom je dignuta tolika pompa da su neki od izvođača završili u zatvoru.

Vandali koji su oskrnavili bistu našemu bratu i heroju Franku Lisici, očito nisu razmišljali da se radi o heroju koji je branio mjesto u to vrijeme od sumanutog agresora, koji bi zasigurno napravio kako smo već napomenuli najvjerojatnije strašan ziočin poput zločina u Škabrnji, da se nismo uspjeli odbraniti u tom prvom naletu, nakon čega smo morali barem civilno stanovništvo evakuirati, da bi izbjegli daljnja krvoprolića i sl., nisu razmišljali da se radi o heroju koji je branio mjesto od agresora koji je tijekom i nakon drugog svjetskog rata nažalost pogubio gotovo dvije trećine muškaraca toga mjesta, zar je trebalo dozvoliti da se isto i tada ponovi, kad su nedužni ginuli najčešće samo zato što su se izjašnjavali kao Hrvati, što im je bio dodatni motiv za likvidaciju, a vrhunac bi bio devedesetih godina, kad su osjetili da su bitno nadmoćni u svim segmentima i vojno i politički.

Napominjemo da isti ti koji su ovo počinili, bez obzira na naciju i vjeroispovjest, nisu zaslužili da slobodno šeću po Republici Hrvatskoj, nekažnjeno, pa makar to napravili i nesvjesno težine toga čina, jer moraju shvatiti što je svetinja, moraju shvatiti da su tim činom nekoga duboko povrijedili, moraju shvatiti da takvim činom potiču na mržnju, daljnji razdor, možda i nesvjesno ispoljavaju da ponovo orgijaju po Hrvatskoj neprijateljske aždaje, namećući svoje bolesne umove da ponovno dolazi do krvoprolića najčešće nedužnog naroda, isti ti očito ne vole Republiku Hrvatsku i njezine branitelje, zato im je bolje da je napuste što prije i da se ne vraćaju sa takvim namjerama.

Ovim putem molimo i sve nadležne službe Republike Hrvatske da poduzmu sve mjere i radnje, kako bi se pronašli počinitelji ovog nemilog čina, te adekvatno sankcionirali i priveli pravdi”, navodi se u njihovim priopćenju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...